Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
ROZHOVOR: Nikdo tě nemá rád - Nihilistická sekta nebo cool kapela

ROZHOVOR: Nikdo tě nemá rád - Nihilistická sekta nebo cool kapela

Vydáno: 06.05.2024 12:47 v sekci Fakkerník - Dominik Šidlo | foto: facebook interpreta

Už jste taky slyšeli, že vás nikdo nemá rád a jste k hovnu? Jo, my docela často od tuzemských Nikdo tě nemá rád.

Tahle mladá, hip-hop / nu-metalová partička je význačná díky dvěma výrazným prvkům, prvním je fakt, že se schovává za masky a odmítá prozradit svou identitu, a tím druhým je schopnost tvořit skvěle znějící a špičkově zprodukované bangery!

Ven zatím borci vypustili pouze tři kousky, ale každým dalším přírůstkem si nás získávají ještě vo kus víc, a to nejen hudebně, ale také kvůli tomu, že jejich sektoidní skupinka působí mysteriózně a nebezpečně. A když už nás někdo takhle zaujme, musíme s ním prostě pokecat. Sám pan Nikdo se k mikrofonu nepřiblížil (možná se bál), jeden z jeho maskovaných poskoků však hrdě tlumočil vše, co mu z pozadí Nikdo našeptával. A z obou šla husí kůže!


Co jste zač? Kde jste se tu zničehonic vzali? Na netu se najednou objevil natřískanej song „Nikdo tě nemá rád“, po kterým následoval „Jsi k ničemu“ a teď už i novinka „Seš nula“. A tyhle, jestli jsem správně pochopil, promujou clothing brand. Takže dokážet mi tohle ujasnit? Jste pořád jen clothing brand, kterej marketujete kapelou, nebo už jde o něco víc?

Jsme obojí. My jsme měli vizi, která měla nejdřív propagovat náš clothing brand pomocí hudby a pak jsme zjistili, že to hudební těleso je soběstačný, takže se to hezky prolnulo a teďka už jde o dvě samostatný sféry, který se navzájem propojujou. Co se tý hudby týče, chceme ukázat, že všichni jsou zbytečný, že všichni jsou k hovnu a zároveň že na tom vlastně není nic špatnýho. Takže účelem je šířit naše poselství, o to nám jde.

Nikdo tě nemá rád clothing brand

Oukej a kdo je to vlastně ten „Nikdo“?

To je on. (ukazuje za sebe na gauč, kde sedí maskovaná postava)


Ale co je zač? Kdo to je?

To nevím, to nám neřekl, my ho prostě jenom tupě posloucháme. Znáš třeba Marcuse Revoltu?

No jasně.

Tak stejně jako je Marcus kokot a má tu svoji scientologii, my máme Nikoho. Slepě mu věříme a kdyby mi řekl, ať tě jdu teď hned pobodat, tak to jdu udělat. Víš co?

Takže na světě není vůbec nikdo, koho byste měli rádi?

(Nikdo se naklání a šeptá poskokovi odpověď) Ne, nemáme nikoho rádi.

A máte se rádi aspoň vy navzájem? Nikdo a jeho věrní?

To jsme nikdy nijak neřešili, my ho prostě slepě adorujeme a musíme ho poslouchat. No a on nás určitě rád nemá, nemá rád nikoho. My k němu vzhlížíme, není to láska, je to něco víc.

Dalo by se říct, že je to váš spasitel?

Přesně tak.

Jakej Nikdo je?

Je úplně skvělej, jednou zčistajasna sestoupil z nebes a otevřel mi oči. Já jsem se, stejně jako všichni ostatní, plácal všude možně, ale jakmile pod vedením Nikoho prozřeš, začne ti být všechno jasný. Je to asi jako když si dáš papír a najednou ti prostě cinkne něco v hlavě a víš, že tohle je ten směr. Možná to je tím, že mi Nikdo právě dal ten papír, ale tak jako tak to je od tý doby takový, vnímám ho jako vůdce.

A jste pro Nikoho aspoň důležití, když si vás schraňuje kolem sebe a nechá vás s ním pracovat?

Já to beru tak, že on nás může kdykoliv vyhodit, může nás i zabít. Ať už by se stalo cokoliv, bude nejspíš chtít, aby jeho věc pokračovala dál. Chápu to tak, že jsem zbytečnej, jsem nula, jsem k ničemu, nikdo mě nemá rád a jsem s tím v pohodě. V minulý kapele kdyby mě někdo vykopnul, byl bych z toho asi smutnej. Ale teď po boku Nikoho jsem pochopil, že to vůbec není o mně, ale je to o tý hudbě a o tý celkový message, dalo by se to přirovnat k nihilismu - všechno je jedno, nic není důležitý.

Ty masky jsou váš nápad? Vymysleli jste si vlastní design?

Ne, my jsme se inspirovali americkým DJem Marshmello. Vypadá jak von (ukazuje na Nikoho), akorát má trošičku jinou masku. Strašně jsme to vykradli.

Držíte svou identitu v tajnosti záměrně? Máte strach, že vám na to někdo přijde?

Když se to stane, tak se to stane. Tehdy nás Nikdo může prostě vyhodit a najít si někoho jinýho, o kom nikdo nebude nic vědět. A kdyby šlo o ksicht samotnýho Nikoho, tak to nevím, já jsem doteď jeho obličej neviděl, takže nevím.

On vás ostatní viděl?

Jo, jasně. I bez oblečení. Ale tam žádný sexuální věci tady nefigurují, i když by se to mohlo zdát. Je to naprosto asexuální vztah, i ten sex jako takovej je bez vášně a touhy. V klipu k songu „Jsi k ničemu“ jsme naznačili, že my ani nevíme a nechceme vědět, jestli je pod maskou ženská nebo chlap. My na pohlaví moc nehrajeme. Nehrotíme se tak, že bychom byli nebinární nebo tak, ale prostě nejsme nic.

Nikdo tě nemá rád. - Jsi k ničemu

 

Dobrá, zpátky k vašemu poselství. Vy chcete tu svou „message“ rozšířit mezi lidi a je vám jedno, jak to uděláte?

Přesně tak, není to o zábavě. Je to prostě o tom, že chceme rozšířit naši message do co nejvíc lidí. Pochopili jsme, že jsme našli pravdu a že tahle pravda určitě spoustě lidí pomůže. Tou pravdou je, že jsou zbytečný a že to je v pohodě, nevadí to. A rádi u tohohle předávání děláme brajgl, čímž se dostáváme k různým omezením, jako jsou zákony, noční klid nebo třeba strach o majetek, zákazy různých činností, zákazy hulení nebo šňupání a podobně. Žádný z těchhle omezení se na nás nevztahuje. Jasně, mohli bysme naši zprávu šířit jako Jehovisti, ale my jsme se rozhodli to dělat jako fuckin’ pankáči.

Otázka na tělo - není pokrytecký se u songů plných hejtů schovávat za masky? Přece jenom se napřímo obouváte do lidí, byť to třeba myslíte dobře.

(Nikdo se naklání a šeptá poskokovi do ucha) Jo, je to pokrytecký.

Netíží vás svědomí?

To je jedno, svědomí nehraje žádnou roli.

Oukej! Pod vašima songama často sdílíte tajemný souřadnice (50.04917246883648, 14.441529530216249). Jakej mají smysl a co jsou zač? 

To musej posluchači zjistit sami, ale je to úplně jednoduchý. Stačí na ty souřadnice jít a tam hledat něco, co je spojený s naší kapelou. Navíc jsme na našem Instagramu sdíleli video s detailama, tam se lidi dozvěděj víc.

Co jsem tak zpozoroval, nebojíte se vaše klipy natáčet na veřejnosti. Jaký to je, běhat v maskách mezi lidma, když na vás všichni čuměj a tak?

Je to super, cejtíš se u toho jako bůh, protože lidi neviděj tvůj ksicht, někdy si to zkus. I když si dáš na sebe kuklu nebo něco, máš pocit, že seš nesmrtelnej, Nikdo neví, kdo seš, takže se ani nemůžeš stydět nebo bát. Vlastně se ani nemáš jak cejtit, protože tam jakoby ani nejseš.

A ještě jedna důležitá věc! Kdy bude možnost vidět koncert Nikdo tě nemá rád naživo?

To je dobrá otázka. No, co se týče koncertů, psalo nám vlastně docela dost lidí, že by nás rádi viděli. A náš přístup je takovej, že my nehoníme slávu, nehoníme prachy, nemusíme furt hrát, nám jde o tu věc jako takovou, je pro nás velká. Takže když už bychom něco takovýho udělali, byl by to jeden velkej a pořádnej koncert pro hodně lidí, na velký stagei a celý to bude rozhodně jiný, bude to možná spojený s divadlem, kdo ví. Určitě něco takovýho chceme.

No a kromě živých koncertů, jaký jsou plány s vydáváním nový hudby?

Budeme dál tvořit a vydávat songy, to je jasný. Ještě uvidíme, jestli to bude singl po singlu jako doteď nebo jestli vydáme EP, případně album. Teď aktuálně nás baví dávat veškerou sílu do jedný konkrétní věci a plně se na ni soustředit, nedělat kompromisy. Nepotřebujeme v tuhle chvíli dělat celou desku, kam bychom cpali nějakou výplň a třeba se ani stoprocentně nesoustředili na každej jeden song, chápeš. No, uvidíme. Hlavně ať se ničej věci a ať je party!

Nikdo tě nemá rád. - Seš nula

Nikdo tě nemá rád. - Nikdo tě nemá rád

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Cocotte Minute, Elektrïck Mann, Byt č.4, Rock Café, Praha, 10.5.2024 (fotogalerie)
FOTO: Hlava na hlavě, stříkající pot, mejdan. Cocotte Minute zas jednou udělali bordel Vypadá to, že Cocotte Minute mají novou tradici. Bylo to již podruhé, co se spolu s Elektrïck Mann vypravili do vyprodaného Rock Café, aby tam spolu s nejvěrnějšími fanoušky udělali opravdu pořádný kotel. Teda bordel. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 14:10 v sekci Foto
Landmvrks, The Devil Wears Prada, Like Months to Flames, Guilt Trip, Lucerna Music Bar, Praha, 1.5.2024 (fotogalerie)
FOTO: Landmvrks rozbili Prahu na padrť Několik týdnů nazpátek přesunuli promotéři vyprodaný koncert z prostor MeetFactory do o něco většího Lucerna Music Baru, který tak nabídl pár desítek lístků navíc. I tak se na všechny nedostalo a na sítích bylo po lupenech... čtěte zde
Vydáno: 02.05.2024 15:47 v sekci Foto
Dim Haze - Stay (I Need Ya)
VIDEO: Ukažte se světu v celé své zranitelnosti, vybízí nové songy Dim Haze Dim Haze, indie popový projekt Vladimíra Zemánka, vypustil 11. dubna nový singl a videoklip "Stay (I Need Ya)". Ten navazuje na předchozí píseň "Lips" z konce března. Jde o první hudební kousky od loňského EP "Out For Stimuli". čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 00:21 v sekci Video
Satisfvcktion, The Agony, Rock Café, Praha, 25.4.2024 (fotogalerie)
FOTO: Satisfvcktion a The Agony vzpomínali na staré dobré časy, ale představili i nové fláky Ultimátní rockovou nálož si poslední dubnový čtvrtek užili návštěvníci v pražském Rock Café. Dorazily totiž hned dvě stálice české hudební scény: ryze ženský kvartet The Agony a jihočeští úderníci Satisfvcktion. čtěte zde
Vydáno: 28.04.2024 17:29 v sekci Foto
Feuerschwanz - Dragostea Din Tei
VIDEO: numa-numa-ei! Tuhle verzi O-Zone jste ještě neslyšeli Už jste slyšeli o kapele Feuerschwanz? Jde o německý šprýmaře,o kterých začíná být na metalový scéně čím dál víc slyšet. V repertoáru mají jak vlastní tvorbu, tak covery známejch songů - od O-Zone, přes ABBU až po Europe.... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 22:46 v sekci Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- VIDEO: Seš nula! Domácí banda Nikdo tě nemá rád tě zase urazí (11.03.2024 20:20 v Video)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

St 12.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Čt 13.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 14.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
So 15.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 12.07.
Anders Conselfini (Rock Café Southock, Jablunkov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 04.10.
Our Last Night (SaSaZu, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe