Pódium Rammstein jako LEGO? Návrh podpořila samotná kapela

Vydáno: 21.05.2021 10:30 - Milan Říský

Koncertní pódium Rammstein, které němečtí pyromani rozbalili na koncertě v Edenu v roce 2017, bylo monstrózní a nezapomenutelné. A jeho model jako stavebnice Lego, je snem mnoha fanoušků, kteří si jindy určitě staví čarodějné Bradavice nebo model Apolla 11.
Sen teď byl téměř na dosah. Společnost Lego dává prostor i kreativcům z řad obyčejného lidu a jeden z fanoušků Rammstein připravil set čítající téměř patnáct stovek dílků, včetně šesti hudebníků a dokonce zakomponoval i funkční výtah. A celá scéna byla samozřejmě zmenšenou verzí oné památné stage.



Aby lidé z Lega vzali koncept vážně, musí ve veřejném hlasování návrh nasbírat 10 tisíc hlasů. Což se podařilo. I proto, že samotní Rammstein na svých sociálních sítích vyzvali fandy k hlasování. Oficiální podpora však nestačila. Návrh byl společností Lego odstraněn, protože podléhá duševnímu vlastnictví a logicky jej nemůžou vyrobit bez předchozí právní dohody, neboť by porušovali autorská práva.

Vzhledem k zapojení samotné kapely, které se očividně návrh líbil, však alespoň malá naděje do budoucna existuje. Pokud ji nezadupe armáda germánských právníků.



Pět stran skvělýho čtení o Rammstein najdete ve Fakkerovi 06/2020. A plakát kapely k tomu. Časák seženete v našem eshopu.


Rammstein 2019 F!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení