FOTO: Normandie přivezla balónky, nové album Dopamine a hlavně skvělou show

Vydáno: 24.03.2024 21:01 - Michal Ivanega

Švédská alternativně rocková parta Normandie je v Česku hodně oblíbená. Do pražského MeetFactory tentokrát přivezla nové album "Dopamine".
Celý večer odsýpal ve svižném duchu. Jen pár desítek minut po otevření dveří se rozezněly tóny první předkapely, švédských Self Deception. A dlužno dodat, že hned od začátku se jim podařilo solidně rozproudit postupně se zaplňující smíchovský kulturní svatostánek. Evidentně dobře naladěná kapela si svůj set náležitě užívala a bylo vidět, že diváci též. Jejich odsýpal, ale utekl hodně rychle již po zhruba půlhodince.

Britští As December Falls naskočili na stage před půl devátou a pokračovali ve velmi pozitivním duchu. Dobrá nálada a skvělá atmosféra se ostatně nesla sálem po celý večer, a na tom nezměnil nic ani fakt, že MeetFactory zřejmě nebylo vyprodané úplně do posledního místa. Zpěvačka Bethany Curtis ještě mohla trochu zapracovat na hlasovém projevu, nicméně energie měla rozhodně na rozdávání. Punk rock, místy připomínající mimo jiné i Paramore, Britům hodně slušně fungoval.

Headlineři Normandie hned ze začátku zahráli hlavní pecky, playlist začal song "Serotonin". Předkapelami solidně připravené publikum se okamžitě dostalo do varu. Evidentně se také hned výrazně zlepšil zvuk i světla. Švédové nakládali, užívali si to. Je vidět jak tato kapela roste hudebně i podaným výkonem na stagi. Došlo i na nějaký ten moshpit, třeba u tvrdšího songu "Hourglass". Celou dobu přitom vzduchem létaly kapelní smajlíkové balonky. Parádní atmosféra se dala krájet.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení