VIDEO: Takhle Serj Tankian pěje v arménštině

Vydáno: 28.04.2020 12:55 - Dominik Tománek

Zpěvák System Of A Down vydal song "Hayastane", jenž nazpíval v arménštině. Text je inspirován básní, kterou napsal arménský ministr Nikol Pashinyan.
Načasování releasu nové písničky není náhoda. Uplynulo totiž 105 let od doby, kdy začala arménská genocida, během níž Osmani zavraždili více jak 1,5 milionů Arménů. Pro Tankiana, a ostatně celé SOAD jde o velmi osobní téma.


"V těchto těžkých časech pandemie a karantény jsme chtěli dát Arméncům naději, kterou můžou sdílet s celým světem. Cílem bylo napsat song, který reprezentuje výhru arménského ducha a zároveň reflektuje minulost, přítomnost a buducnost našeho národa. Užijte si to!" napsal zpěvák na svůj Facebook.

Serj měl k veřejnému dění vždy hodně blízko. Chvályhodné je, že nezůstal jen u prázdných keců a rozhodl se, že celý výtěžek "Haystane" věnuje charitě My Step Foundation. O té se Tankian ve svém postu také rozepsal: "My Step Foundation je úžasná charita, která pomáhá Arménii, zaměřuje se na zdravotnictví, vzdělání, kulturu, blahobyt, životní prostředí nebo nynější situace okolo COVID-19."



Hayastane - Հայաստանը (Official Music Video) / Performed by Serj Tankian - կատարում է Սերժ Թանգեան


alloescort.ch

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení