VIDEO: Dojemní Linkin Park. Kapela v dosud nevydané písni vzpomíná na Chestera

Vydáno: 27.02.2024 17:44 - Ondra Weisbauer

Necelých sedm let od smrti frontmana a kamaráda Chestera vydává skupina další z "šuplíkových" nahrávek, které dosud neměly možnost spatřit světlo světa. Odložená, ale nezapomenutá "Friendly Fire" měla původně vyjít na posledním albu "One More Light" z roku 2017.
Ke vzniku písně a jejímu vydání se vyjádřil kytarista Brad Delson: "Skladba 'Friendly Fire' byla během nahrávání materiálu na 'One More Light' okamžitě jedním z našich oblíbenců. Tehdy, před vydáním alba, jsme ale měli pocit, že jí něco chybí a tak ji na chvíli odložíme, doladíme a vydáme až jako rozšíření alba. K tomu nakonec nedošlo, ale jakmile jsme se pustili do kompilace našich největších hitů, věděli jsme, že si mezi nimi zaslouží místo. Stále jsem unešen Chesterovým zpěvem a silou příběhu, který skladba vypráví. Nejspíš více, než když byla psaná." 




Spolu se zveřejněním písně skupina oznámila i vydání kompilačního alba "Papercuts", které bude obsahovat 20 největších hitů skupiny, nu-metalovými počátky začínaje a staronovou "Friendly Fire" konče. Vyjde 12. dubna.



Friendly Fire [Official Music Video] - Linkin Park

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení