FOTO: Na Polaris bez Polaris. O pozici headlinera si to v Praze rozdali Thornhill a Silent Planet

Vydáno: 21.03.2024 11:11 - Petr Adámek

Když zkraje týdne zrušili Polaris z vážných osobních důvodů gig ve Vídni, začalo se nad pražskou show hned následující den smrákat. Klokani nakonec skutečně nepřijeli, i tak se vyplatilo si lupen nechat a do MeetFactory doskákat.
Corovou čest zachraňovali v první řadě samotní fanoušci, protože naprostá většina nevyužila možnost lístek vrátit a přišla si zapařit "aspoň" na zbylou trojku Silent Planet, Thornhill a Paledusk.

Silent Planet na pódiu zavzpomínali na koncert v Rock Café před šesti lety. Od té doby vydali kupu nového materiálu a stále si drží vysoký koncertní standard. Zvukově to nebylo úplně to pravé metalcorové, což ostatně platilo po celý večer, nicméně mosh se před stageí strhl hodně solidní. Nejlepší vystoupení večera? Pro část přítomných určitě.

Slušně ale zandali i další Australané Thornhill, kteří se do hlavního města vrátili po půl roce, kdy v české premiéře supportovali Holding Absence. Kapela bere žánr poměrně osobitě, na obou vydaných deskách jsou rozpoznatelní, exponovaný vokál Jacoba Charltona se drápe do nedohlédnutelných výšek, přesto tomu naživo chybí větší údernost a energie. Monster pecka "Where Do We Go When We Die", kterým jejich krátký set končil, zní o dost líp ve studiové verzi než na pódiu.

Celý večírek otevřeli Paledusk, kteří si - jak je u Japonců zvykem - přítomnost na pódiu očividně hodně užívali a jejich produkce působila ze všech třech kapel nejvíc "party" dojmem.

Fajn večírek, i bez Polaris.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení