TOP ALBA 2023 podle redakce Fakkera (VIII): vybírá Milan „Řízek“ Říský

Vydáno: 08.01.2024 21:10 - Milan Říský

Letos jsem měl podobný problém jako minulý rok. Nenašla se zásadní deska, která by mnou nějak víc rezonovala, často jsem se vracel spíš do minulosti. Přelomových letos nula, těch dobrých naštěstí pár ano. Paradoxně jsem nejvíc čekal, zda se s něčím vytasí Fever 333, což se bohužel nestalo, a tak většina roku byla plná spíš lehké zvědavosti, než nadměrného těšení.
Foo FightersFOO FIGHTERS
But Here We Are

Nejlepší song: Rescued

Vyrovnávání se se smrtí kamaráda Taylora Hawkinse a matky Virgine a rvaní se s ranami osudu. Ústřední téma překvapivé loňské novinky Foo Fighters reflektuje nelehké okamžiky v životě Davea Grohla. Hudebník smutek přetavil do kolekce, která si chvílemi po hudební stránce tyká s prvními dvěma deskami. Album neždíme prvoplánově emoce a neutápí se v melancholii a stejně jako po smrti Kurta Cobaina, i tentokrát jsou Foo Fighters pro Grohla primárně terapeutickým prostředkem.

 

2. THE GASLIGHT ANTHEM - History Books
3. QUEENS OF THE STONE AGE - In Times New Roman
4. THE HIVES - The Death of Randy Fitzsimmons
5. BLINK-182 - One More Time...

 

CO SE DO TOP 5 NEVEŠLO: Sleep Token - Take Me Back To Eden, Kvelertak - Endling, Creeper - Sanguivore, Depeche Mode - Memento Mori, Metallica - 72 Seasons, Till Lindemann - Zunge, Graphic Nature - A Mind Waiting To Di


Foo Fighters - Rescued (Lyric Video)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení