VIDEO: Imodium mají nového bubeníka. A rovnou si s nimi zahrál v čerstvé pecce

Vydáno: 25.01.2024 22:41 - Papája Pečenková

V červnu ohlásili Imodium po několikaleté pauze návrat na scénu. V listopadu vyšel nový singl Lampy a na začátku ledna potěšila kapela fanoušky další peckou s názvem Tuláci. Došlo ale i k personálním změnám.
V prosinci po téměř 20 letech kapelu opustil bubeník Kárl. Na jeho místo nastoupil jejich dlouholetý kamarád Adam Jánošík, bubeník The Atavists. A Adam usedá poprvé za Imo bicí právě v singlu "Tuláci". "Čím jsme starší, tím víc paradoxně vnímáme při tvorbě volnost. Věci se dějí tak, jak je momentálně cítíme. Imodium svůj zvuk dávno našlo, jen ho teď trochu upgradovalo příchodem Adama! Má jiný styl hry a přemýšlení nad tvořením jako takovým. Na albu bude minimálně jedna píseň kompletně od něj," komentuje zpěvák Thom novinku, která chytne parádním rockový zvukem i refrénem, jejž z hlavy jen tak nedostanete.

S Kárlem se ale všichni budeme mít možnost rozloučit, a to na výročním koncertě kapely 4. dubna 2024 ve Forum Karlín, kde kapela oslaví 20 let od jejího debutového alba.

Po skoro sedmi letech Imodium navazují na skvělé album "Element". Nakřáple zabarvenej rockovej hlas frontmana Thoma Frödeho v "Tulácích" vyniká ještě víc než obvykle. Mohutnej refrén vyložené křičí: "Jsme Imodium a jsme zpátky, ještě budete čumět!". A nás to nesmírně vesmírně baví. Je to řízný, je to chytlavý a i klip k písničce, jehož produkci měl na starosti Honza Kašpar z Glad For Today a kameru a režii Chaply Rzblz, se povedl. "Tentokrát jsme chtěli čistě 'image' video, jednoduše ukázat kapelu v nové sestavě. Chaply ale zavolal, že element 'femme fatale' je pro něj dost nosnej a že by tam nějakou rád měl. Proto je tam ještě jeden důležitý prvek, a tím je krásná Vlasta Ulrichová," říká k videu basák Ronoon.

Jestli vás Imodium baví, sledujte jejich sociální sítě, protože jak sama kapela prozradila, tohle všecko je teprve začátek. Tuláci jsou po "Lampách" a předloňském počinu "Střepy Tepy" feat. Žanet. již třetím singlem z připravované desky, která by měla spatřit světlo světa během letošního jara. "Souběžně s albem, posbíraným z demáčů z předchozích tří let, kdy jsem především já v tichosti točil ve svém studiu vlastní nápady, intenzivně pracujeme na našem výročním koncertě. Scéna se právě vytváří a oslovujeme hosty, které bychom brzy rádi oznámili. Aktuálně můžeme navíc prozradit, že vznikne i dokument, opět s jedním poselstvím. Rádi bychom řekli, zejména mladým lidem z kapel, že to jde. Že i klubová kapela může dosáhnout jistých, na první pohled nemyslitelných vrcholů," dodává Thom.



Imodium - Tuláci (oficiální video)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení