TOP ALBA 2023 podle redakce Fakkera (III.): vybírá Čestmír Jíra

Vydáno: 03.01.2024 16:00 - Čestmír Jíra

Rok 2023 jsem vnímal jako hudebně odvážnější. Spousta i větších a zajetých kapel se už nebojí vystoupit ze škatulek svých žánrů. Často to budí kontroverzi a protichůdné názory, ale já jsem za to vždy rád.
The Rolling Stones 2023THE ROLLING STONES
Hackney Diamonds

Nejlepší song: Whole Wide World

Ještě před rokem bych ani za mák neřekl, že Stouni udělaj desku, která pro mě bude ten rok top. Dyť já je ani nijak zvlášť neposlouchám a tohle album jsem si poslechl asi až měsíc od vydání a to čistě ze zvědavosti, protože to každej chválil a sdílel... Ale, ty vole... Ta deska by měla být návod pro všechny kapely, který chtějí dělat poctivej ROCK. Skutečnost, že ji má na svědomí parta osmdesátiletejch důchodců, tomu dodává ještě něco navíc. "Hackney Diamonds" zní jako deska od The Rolling Stones, ale zároveň zní nově, současně a není vůbec stejná jako předchozí alba. To je něco, co se často nepovede ani kapelám, které hrají pár let.

 

2. BLINK-182 - One More Time...
3. ENTER SHIKARI - A Kiss For The Whole World
4. HOLDING ABSENCE - The Noble Art Of Self Destruction
5. SLEEP TOKEN - Take Me Back To Eden

 

CO SE DO TOP 5 NEVEŠLO:
Fall Out Boy - So Much (For) Stardust, PVRIS - EVERGREEN, Creeper - Sanguivore, You Me At Six - Truth Decay, The Gaslight Anthem - History Books, Within Temptation - Bleed Out, Royal Blood - Back To The Water Below



TOPKY PŘEDCHOZÍCH LET:

 

The Rolling Stones - Angry (Official Music Video)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení