TOP ALBA 2023 podle redakce Fakkera (II): vybírá Ondra „Wisby“ Weisbauer

Vydáno: 02.01.2024 19:25 - Ondra Weisbauer

Rok 2023 pro mě byl především obdobím objevů a rozšiřování hudebních obzorů… Bohužel pro všechny mladé a nové umělce, jelikož většinu času jsem objevoval tvorbu z 50.-70. let minulého století, což se v závěru podepsalo i na hodnocení mé letošní TOP 5.
IGGY POP
Every Loser

Nejlepší song: Strung Out Johnny

Kdybych měl vypsat album roku 2023, které mě tím rokem opravdu nejvíc provázelo, nejspíš by na první příčce stáli All Time Low, Jejichž hudbu vnímám jako dokonalý kompromis pro vyznavače rocku, popu, elektroniky i všech jejich kombinací či podžánrů. To je slušná plejáda rozličných zvuků a "Tell Me I'm Alive" je úžasné album. Na první místo ale zkrátka nemá a svému předchůdci "Wake Up, Sunshine" (které bych zpětně jako album roku 2020 snad i zapsal) se ani zdaleka nevyrovná. Takže proč jsem na první místo nakonec umístil Kmotra punku? Z důvodu, který naleznete už v perexu. Učarovala mi tvorba daleko starší a měl jsem to štěstí, že rok 2023 byl rokem velkých návratů hudebních legend. Rovnou tři umělci z mé TOPky jsou dědulové 70+, dokazující, že na špici se může udržet i hudebník s vráskami hlubšími než Grand Canyon. Stačí jenom chtít, přijmout sám sebe a srát na to, co chtějí ostatní lidé slyšet. A přesně tohle nacházím ve zvuku i textu "Every Loser" z dílny Iggy Popa. Nepotřebuju další kompilace, nebo bestofky, u níž zavzpomínám na časy, které jsem nezažil. Zato upřímný náhled do nevrlé duše starého psa, který má pořád daleko víc energie a chuti žít, než o dekády mladší umělci? PER TO SEM!!!


2. ALL TIME LOW - Tell Me I'm Alive
3. THE ROLLING STONES - Hackney Diamonds
4. WARGASM - Venom
5. ALICE COOPER - Road


CO SE DO TOP 5 NEVEŠLO: Pop Evil - Skeletons, Till Lindemann - Zunge, 3Teeth - EndEx, Depeche Mode - Memento Mori, Fall Out Boy - So Much (For) Stardust

TOPKY PŘEDCHOZÍCH LET: 
TOP ALBA 2022 podle redakce Fakkera (II.): vybírá Ondra „Wisby“ Weisbauer
TOP ALBA 2021 podle redakce Fakkera (III.): vybírá Ondra „Wisby“ Weisbauer
TOP ALBA 2020 podle redakce Fakkera (IV.): vybírá Ondra „Wisby“ Weisbauer
TOP ALBA 2019 podle redakce Fakkera (VI.): vybírá Ondra „Wisby“ Weisbauer



Iggy Pop - Strung Out Johnny (Official Video)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení