Jay Weinberg (ex-Slipknot) prolomil ticho o svém vyhazovu

Vydáno: 12.11.2023 23:46 - Ondra Weisbauer

5. listopadu se na sociálních sítích Slipknot objevila zpráva o odchodu bubeníka Jaye Weinberga. Ta ovšem hned následujícího dne zmizela a mnozí se tedy mohli pouze domnívat, co se opravdu stalo. O necelý týden později jsme se konečně dočkali odpovědi od samotného Jaye.
V prohlášení kapely na sociálních sítích stálo: "Rádi bychom poděkovali Jayi Weinbergovi za jeho obětavost a vášeň během posledních deseti let. Nikdo nikdy nemůže nahradit originální zvuk Joeyho Jordisona, jeho styl či energii, ale Jay ho skvěle uctil a přispěl na poslední tři alba, čehož si my jako kapela velmi vážíme. Slipknot se ale chtějí dále vyvíjet. Rozhodli jsme se tedy s Jayem rozejít. Přejeme mu všechno nejlepší a těšíme se, co přinese budoucnost."




Již bývalý bubeník se ozval po necelém týdnu se slovy: "Občas se zamýšlím nad tím, jaké by to asi bylo navštívit své desetileté já, které se tedy poprvé zamilovalo do nového a vzrušujícího světa hudby - a povědět mu všechno o posledních 10 letech. Věřím, že i v těch nejtěžších dnech by bylo nadšené ze všech dobrodružství, která by ho čekala. Ráno 5. listopadu jsem byl telefonátem, v němž jsem se dozvěděl, že už nejsem součástí skupiny opravdu zaskočen a zasažen. Jsem proto opravdu vděčný za vlnu lásky a podpory, kterou jsem obdržel od naší hudební komunity.

Tohle v žádném případě není konec cesty, kterou jsem si představoval, a na kterou jsem se zavázal vydat, ale navzdory zmatku a smutku mi tohle oznámení poskytuje i stejné množství příležitostí. Mnozí z vás, kteří toto čtou, mě před 10 lety ještě neznali, ale dnes je tomu opakem. A i za to jsem vám vděčný způsobem, který nikdy nebudu schopen plně vyjádřit. Hraní na bicí miluju a vždycky milovat budu. Stejně tak mi zůstala i vášeň pro hudbu a věřím, že tomu tak bude i nadále. Nevím jak, a nevím kdy, ale těším se na to, až společně znovu vytvoříme hlasitou, vášnivou a srdceryvnou hudbu, kterou si užijeme. Do té doby vězte, že to byla radost strávit s vámi posledních 10 let, sdílením naší lásky k tomuto speciálnímu hudebnímu a uměleckému světu. Tohle není konec, a těším se, co nám budoucnost přinese."

Weinberg se ke skupině přidal v roce 2014 poté, co původní bubeník (již zesnulý) Joey Jordison kapelu opustil. O jeho náhradě prozatím nemáme žádné informace, nejbližší oznámený koncert, který maskovanou skupinu čeká, se koná 27. dubna 2024 v Las Vegas.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení