Důvod úspěchu australských metalových kapel? Make Them Suffer mají vysvětlení

Vydáno: 16.10.2023 22:04 - Petr Adámek

Australská osobitá úderka Make Them Suffer se už 27. října ukáže v Česku. Po boku headlinujících Stray From the Path a Void of Vision a Knosis v zádech obsadí pražské Futurum. Doražte zhodnotit jejich aktuální formu i potvrdit si pohled jejich frontmana na australské (tedy i svoji vlastní) bandy.
Seana Harmanise jsme se poptali na důvodu úspěchu australských kapel. "Pro australskou kapelu je složité jet tour po Americe nebo Evropě, protože musí být nejdříve dobře zavedená doma, aby si nákladnou šňůru mimo kontinent mohla dovolit. Jenže když chceš udělat tour po Austrálii, reálně odehraješ tak sedm smysluplných show. Navíc vzdálenosti mezi městy jsou obrovské. Nelze jen tak nasednout do dodávky a jet napříč kontinentem. Zrovna Perth, odkud pocházíme, je nejodlehlejším velkoměstem na světě. Není to jak v Americe, kde se dá vcelku snadno naplánovat tour s mnoha desítkami zastávek a pozvolna růst a rozšiřovat oblast působení. Z toho všeho vyplývá, že australské kapely musejí pracovat mnohem víc tvrdě, aby se dokázaly prosadit," vysvětlil křikloun Make Them Suffer.


Make Them Suffer interview
Sean Harmanis a šéfredaktor Fakkera Ape si vyměňují oblíbené recepty z klokana


Sean vysvětlil i název dosud poslední studiové nahrávky "How to Survive a Funeral". "Název může být interpretován různými způsoby. Pojmenování si bere něco velmi temného - pohřeb a přetváří jej do odlehčeného vtipu. Celá naše kapela vždy byla o kontrastech, a tak je pro nás myšlenka prozářit něco smutného světlem vlastně úplně přirozená. Došli jsme k závěru, že název perfektně vyjadřuje základní element našeho soundu. Současně asociuje známé příručky přežití, např. Jak přežít zemětřesení nebo Jak přežít útok medvěda."

Lupeny ještě jsou, všechno info najdete tady.


Make Them Suffer - Doomswitch (Official Music Video)






DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení