Drew (Stray From the Path): „Metal je jeden z mých nejméně oblíbených žánrů“

Vydáno: 22.10.2023 21:18 - Petr Adámek

Před několika lety, ještě v dobách tištěného Fakkera, jsme si vzali na slovíčko Drewa ze Stray From the Path, aby nám do časáku vysekl svých 10 nejsrdcovějších alb. Zazněly punk-rockové, hardcorové, rapové a dokonce i popové věci. Ortodoxní metalovou desku ovšem nejmenoval žádnou.
"Metal je popravdě jeden z mých nejméně oblíbených žánrů," překvapil tehdy Drew. Za to punk-rock má jistě ve velké oblibě, jelikož zmínil "Dookie" od Green Day a "Dude Ranch" od Blink-182.

"Green Day jsem poprvé zaznamenal v roce 1994, kdy mě máma vzala na festival Woodstock. To mi bylo sedm let. Když jsme přišli domů, rozbil jsem prasátko a koupil jsem si jejich album na audiokazetě. Mnohem později ve škole na jedné talentové show jsem zpíval jejich song 'When I Come Around'. Kromě 'Dookie' mám rád i album 'Nimrod', možná něco z 'Warning', ale od desky 'American Idiot' už to není nic pro mě. Každopádně Green Day mají v mém srdci pevné místo," prozradil Drew.


Stray from the Path interview 2019
S Drewem jsme poklábosili před koncertem Stray From the Path v prosinci 2019


"S Blink-182 to mám hodně podobně. Byl jsem opravdu hodně mladej, když jsem na ně narazil. Byl jsem skejťák a společně se svejma kámošema jsme si nahrávali na kazety různý skladby punk-rockovejch kapel. Blink-182 byli jednou z nich. Zpětně musím říct, že mě opravdu hodně ovlivnili. Myslím, že právě díky nim jsem začal tvořit svoji vlastní muziku."

Jeho vlastní muziku uslyšíme už v pátek 27. říkna, kdy se svými Stray From the Path a v doprovodu Make Them Suffer, Void Of Vision a Knosis dorazí do Prahy. Lupeny ještě jsou, všechno info najdete tady.


Stray From The Path - Guillotine [Official Music Video]



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení