Ztrácí metal svou děsivost a vážnost? Dle zpěváka Whitechapel jednoznačně

Vydáno: 02.08.2023 23:46 - Ondra Weisbauer

Mimo osobního pohledu na vnímání tvrdé hudby v době internetu a sociálních sítí prodiskutoval Phil Bozeman v rozhovoru pro The Garza Podcast i budoucí zvuk jeho skupiny Whitechapel. Prý se máme těšit na deathcorovou tvorbu, jak v počátcích.
Během posledních čtyř let se stali Whitechapel svými deskami "The Valley" a "Kin" notně diskutovanou skupinou na poli metalu, díky jejich metamorfóze z masakrujícího deathcoru v rozmanitější a až progresivní zvukové variace na jejich původní zvuk. I proto bychom mohli očekávat, že v nové chameleonské tvorbě s nádechem deathcoru bude skupina i nadále pokračovat.

Frontman Phil Bozeman má se zvukem ovšem opačné plány: "Chci prolomit ten cyklus experimentů a tápání ve tmě do neznámých končin. Aktuálně mám největší chuť psát něco burcujícího, brutálního a surového. Krvežíznivý deathcore, jako na prvních třech albech skupiny."




"Rád bych promluvil i o nezanedbatelném vlivu internetu na dnešní hudební scénu. Nic už není děsivé a vážné. Všechno se stalo memem, všechno je vtip. Chybí mi ta děsivost věcí. Třeba Mitch Lucker (zesnulý zpěvák Suicide Silence, pozn. redaktora) byl naživo vážně děsivý - to se už téměř nestává. Jediné kapely, které to stále mají, jsou třeba Meshuggah nebo Behemoth. Když uvidíte Behemoth, nebudete z nich dělat meme. Tato kapela je naživo děsivá. Já to zkrátka chci zpět. Dnes je všechno jenom o tom, kdo v komentářích vymyslí nejvtipnější vtip. Neříkám, že se nechci smát, samozřejmě že ano a mám rád humor, ale pokud jde o hudbu, měla by mít určitou dávku vážnosti," popsal zpěvák své preference ve vystupování skupin.


WHITECHAPEL: The First Wave of Deathcore, Myspace Days & Tennessee Metal Scene | Garza Podcast 78



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení