Jacoby Shaddix označil Papa Roach jako „budoucí Metallicu“

Vydáno: 06.08.2023 23:53 - Ondra Weisbauer

V rozhovoru pro stanici Iowa's Lazer 103.3 promlouvá frontman Papa Roach o třech skupinách, které dle něj přebírají pomyslnou štafetu umělců představujících tvrdou hudbu i lidem, kteří se k rocku/metalu teprve postupně dostávají.
Termín "nová/budoucí Metallica" se v průběhu let několikrát změnil už tím, jak se postupně měnila tvorba skupiny i povědomí o ní. Všeobecně je ovšem Metallica (a to nemalým dílem díky svému názvu) vnímána jako jedna z hlavních skupin, které činí "nezasvěceným" vstupní bránu do tvrdé hudby a pomyslný začátek jejich cest za objevováním kouzla rocku/metalu.

Může jít jen o jednu z několika definic a my nepopíráme, že mnozí z nás si mohli najít cestu k hudbě úplně jiným způsobem, ale předpokládejme, že Jacobyho prohlášení vychází z podobného přístupu.
 


"Metallica je unikátní skupinou, kráčející ve stopách Rolling Stones, stejně jako třeba Foo Fighters. Tyto dvě kapely jsou celosvětovými kulturními ikonami, které přesahují rámec rocku a metalu. V současnosti si ovšem myslím, že na jejich postu, jako takové 'budoucí Metalliky' budou stát Korn, Papa Roach a Deftones. Víte, co tím myslím? Dosahujeme této pozice. Jde to ruku v ruce s tím, že jsme schopni přežít v tomto rock 'n' rollovém světě. A pokud můžete přežít a stále vytvářet dobrou hudbu, pak se můžete dostat do této oblasti. Takhle hudba přežije - inspirace několika mladých lidí ohromnou skupinou, takže si založí vlastní mladou kapelu, postupně se někam dostanou, sami rozšiřují povědomí o té hudbě, až se z nich samotných stane velká inspirující skupina a tak pořád dokolečka...," tvrdí frontman Papa Roach.

Jde o silná slova, se kterými nemusí každý souhlasit. Co si myslíte vy? Existují jiné skupiny, které by tento post mohly obsadit? Celý rozhovor s Jacobym si můžete pustit níže.


Andy Hall interviews Jacoby Shaddix
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení