RECENZE: From Ashes to New - Blackout

Vydáno: 07.08.2023 23:00 - Petr Adámek

Deset let na scéně a čtvrtá deska. Solidní produktivita. U té ale From Ashes To New bohužel končí. Kapele se totiž stále nepodařilo najít vlastní ksicht
From Ashes to New 2023FROM ASHES TO NEW
Blackout

vyšlo: 28. července

Novinku "Blackout" umíchali z mnoha rockových směrů, jak je to dnes u "metalu pro mladé fans" obvyklé a oblíbené - slyšíme náznaky rap rocku, nu metalu, pop punku i elektroniky. Taky jednoduše klenuté melodie, hymnické refrény, texty plné úzkostí, "chesterobenningtonovsky" nakřáplé a naopak i úplně hebké vokály. Po řemeslné stránce je zkrátka vše na svém místě a vše spolehlivě funguje. Dosazovat do šablon umí kapela výtečně, ale jakoukoliv osobitost abys pohledal.

Hned první minuta úvodní skladby "Heartache" práskne přes uši nápadnou podobností s Hollywood Undead (což je ostatně výtka, která FATN provází od jejich začátků), hned další "Nightmare" evokuje zlaté období výše nastíněných Linkin Park, "Barely Breathing" má zase slyšitelný odér Papa Roach. A takto by se dalo pokračovat.

Celá dvanáctiskladbová nahrávka je plná naprosto generických a zcela zaměnitelných písniček a jako celek zní album až zoufale bezpohlavně. Vlastně by to mohlo být dílo umělé inteligence - formálně dobře zpracované, ale úplně bez duše.

(recenze vznikla pro srpnové číslo časopisu Spark)

3/10


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení