FOTO: Fajtfest v cílové rovince rozbili Attila, Polar a Kublai Khan

Vydáno: 09.07.2023 20:29 - Lenka Hlavičková

Poslední den corového večírku na kopci přivítal Attilu, Kublai Khan či Polar. Odpolední teploty se blížily třicítkám, chill zóna, přilehlý rybník či místní koupaliště nabízelo možnost odpočinku, ale harmonogram byl natolik atraktivní a nabitý, že většina návštěvníků hladových po dobrých corech zamířila přímo před stage.
Tuzemští Mad Rabbits přivítali jako první kapela dne všechny nedočkavce, kterým zbývali ještě síly, Následovali démoničtí Purnama a oblíbení Crippled Fingers rozpoutali circle pitové peklo, které přilákalo i ostatní přeživší festivalu. Velmi příjemným osvěžením harmonogramu byli němečtí Defocus, kteří přivezli energii v podobě melodického metalcoru a jako objev považuji seskupení UnityTx z dalekého Dallasu. Hip-hopový výraz na postu zpěvu v kombinaci s HC rytmy bylo přesně to, co si publikum žádalo.




Příznivci death metalu si přišli na své u technicky precizních Necrotted a velká základna fans si přišla zamošovat na poměrně nový švédský kvartet Thorn, který jsme mohli na jaře vidět jako support Get the Shot. Sinizter předvedl perfektní one-man show a připravil publikum na trojlístek headlinerů.

Polar jsou srdcaři, proto byla škoda, že mosh byl poloprázdný. Asi se vážně projevila únava třetího dne. To se ovšem změnilo s nástupem Kublai Khan TX, kteří si odpoledne střihli i podpisovku a po desáté večení už servírovali svůj drtivě těžce znějící metalcore. A "fullhouse" už zůstal i na hřeb večera, Attilu. Ta nám za odměnu dopřála svůj nový song jakožto velké finále. Byla to prostě "Party with the devil" ostatně jako celý festival.




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení