FOTO: Gojira podesáté v Česku. A stále se nepřejedla

Vydáno: 15.06.2023 19:20 - Petr Adámek

Viděli jsme ji jako předkapelu Metalliky, viděli jsme ji na festivalu Brutal Assault, viděli jsme ji v klubu, viděli jsme ji v hale, viděli jsme ji prostě mnohokrát. Tentokrát Gojira zavítala do Malé sportovní haly v Holešovicích. A bylo to... zase boží!
Gojira přijela do Česka necelý rok od gigu v pražském Foru Karlín. Možná i tento fakt ovlivnil ne úplně ukázkovou účast, přesto její věrní vytvořili parádní atmosféru.

Fanoušci opět dostali vydatnou porci toho nejlibovějšího metalu, jak jsme od kapely za ta léta zvyklí. Prim hrály kousky z novinky "Fortitude", která vyšla před dvěma lety. Slyšet na výkonné zvukové soustavě fláky jako "Amazonia" nebo "Born for One Thing" je (nejen) pro hudební fajnšmekry opravdový zážitek. Samozřejmě se neomrzí ani "Stranded" a další vypalovačky z dost možné vrcholného kousku celé jejich diskografie "Magma". Staromilci zase zaplesali nad "historickými" kousky jako "Flying Whales".

Gojira naživo není o plamenometech nebo erupcích dýmu, byť tyto efekty samozřejmě přidávají na atraktivitě. Gojira je o precizním provedení už tak precizně složených metalových kouscích, které jsou rozpoznatelné mezi tisíci jinými. Gojira je jen jedna.

Supportovali Minicipal Waste a Urne.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení