FOTO: The 1975 umlčeli hejtry, roli headlinera splnili na jedničku

Vydáno: 11.06.2023 10:47 - Dominik Šidlo a Niwy Kováčová

Jako každý rok jsme se během Rock for People báli o počasí, tentokrát však opodstatněně, neboť původní předpovědi hlásily neutuchající deště. Patroni se však smilovali a ani třetí den jsme nezmokli!
Pár kapek se sice sneslo během noci a napříč dnem občas někdo zahlásil, že mu kapka vody přistála na čele (kdo ví, co to doopravdy bylo), ale jinak jsme se mohli těšit z příjemného sluníčka a občasného ochlazujícího větru, značka ideál.

Loni zavedený trend AZ Kvízu na Rock for People se dočkal ohromných úspěchů i letos. V odpoledních hodinách si moderátor Aleš Zbořil pozval na pódium přihlášené účinkující a servíroval jim otázku za otázkou, jak to známe z televize. S tímto milým chlapíkem jsme si později sedli a poklábosili nejen o soutěži. Kompletní rozhovor najdete brzy na našem webu.

Lehce zklamaní jsme byli z vystoupení X Ambassadors, které působilo stroze, plytce a zkrátka ne tak precizně, jak bychom od kapely očekávali. O to větší bombou však byl koncert Papa Roach, jež mnozí rockově založení fanoušci považovali za headlinery dne, a nutno dodat, že vystoupení kapely hodno headlinerů bylo. Jacoby Shaddix prostě nemá ve zvyku odpočívat ani nic vypouštět, ten člověk má nesmyslné množství energie, které rozdává všude kolem.

Podobně nadšení jsme byli i z While She Sleeps, Loz Taylor se svým výkonem zmíněnému Jacobymu vyrovná, ba ho dokonce v mnohých ohledech překoná! Vrcholem jeho šíleného projevu byl již tradiční skok do publika z vyvýšené železné konstrukce. Naštěstí se i tentokrát vše povedlo a nezraněný Loz byl bezpečně dopraven zpět na pódium. Průřez všemi deskami Sleeps byl jedním z nejatraktivnějších setlistů celého letošního ročníku. Tečkou akce pak byl duet s Florentem Salfatim, frontmanem žánrových sousedů LANDMVRKS, kteří ve stejný den rovněž předvedli strhující metalcorovou show.

Řada došla na sobotní headlinery The 1975. Jejich oznámení udělalo fanouškům velkou radost už jen z toho důvodu, že v minulosti neočekávaně zrušili celou evropskou štaci, které se týkal právě i Rock for People. Zároveň však mnozí pochybovali o rozhodnutí jmenovat kapelu headlinerem jednoho celého dne, otazník nad jejich jménem se tedy enormně zvětšoval. Pánové se však této pozice zhostili zodpovědně a předvedli skvělou vizuální i hudební show. Na pódiu střídali seriózní náladu s vtipy, zahráli očekávané hity, kvůli kterým mnozí fanoušci přišli, a celkově koncert působil upřímně a procítěně. Pochvalu si rozhodně zaslouží zpěvák Matty Healy, který oznámil, že se zbavil závislosti na heroinu, gratulace! Na druhou stranu však napříč celým vystoupením nešetřil s alkoholem... tak opatrně Matty!

A tím party rozhodně neskončila! V nočních hodinách si o slovo řekla ještě vyhlášená sebranka Punk Rock Factory, která přehrála sérii punk-rockových verzí známých znělek ze seriálů, jako jsou Power Rangers, Sponge Bob či Pokémon. Pánové si dokonce troufli i na vlajkovou píseň Papa Roach "Last Resort", se kterou sám Jacoby Shaddix ochotně vypomohl. Ještě jednou před Jacobym smekáme, ten člověk se nedá zastavit!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení