FOTO: The Subways v Praze vyučovali češtinu i skákali do davu. A přivezli novou bubenici

Vydáno: 27.03.2023 20:40 - Lenka Hlavičková

Poslední březnová neděle patřila v Lucerna Music Baru indie rockovým miláčkům The Subways. Ti se do ČR vrací pravidelně a po openairových vystoupeních (Mighty Sounds 2013, RFP 2019) bylo velmi osvěžující zažít jejich energickou show v klubu. A kruhové podium v LMB jim vážně svědčilo.
Hned na úvod nás přivítali moc hezky natrénovaným "Ahoooj, jak se máte?" a tím si okamžitě získali publikum. Českých frází padlo za večer ještě nespočet a celou show zpěvák a kytarista Billy Lunn završil stage divem na legendární "Rock'n'roll Queen".

The Subways vydali začátkem letošního roku v pořadí pátou desku nesoucí název "Uncertain Joys" a tak se nabízelo, že jejich setlist bude složen převážně z nových songů. Ač by se podle vizuálu desky i promo fotek mohlo zdát, že se dočkáme dospělejších umírněnějších The Subways, opak byl naštěstí pravdou. Billy Lunn i Charlotte Cooper nám předvedli rock'n'roll přesně tak, jak ho od nich známe a máme rádi. A nová posila v podobě bubenice Camille Phillips jim zdárně sekundovala.

Kromě nových songů nechyběly ani nestárnoucí hity jako "Oh Yeah", "Kalifornia", "Alright", "Kiss Kiss Bang Bang", "I Won't Let You Down", "Girls&Boys" a samozřejmě na závěr Rock'n'Roll Queen". Přídavek se sice nekonal, ale soudě podle tváří kapely i návštěvníků, byla spokojenost na všech stranách. A pokud byla na brněnské Flédě stejná atmosféra jako v Praze, tak to byla velmi vydařená víkendová zastávka jejich evropského tour.

O support se postarali místní Black Holes, dvoučlenná kapela z které talent stříká do všech stran a věřím, že je budeme vídat čím dál častěji. Předskakovat The Subways a ovládnout pódium ve dvou, je vážně výzva. A Black Holes se toho zhostili se ctí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení