Cannibal Corpse a Dark Funeral se navrací do České republiky. Po Brutal Assault 2022 se představí v Hale 13

Vydáno: 11.03.2023 16:33 - Kamila Ungerová

Monstrózní dávka toho nejkvalitnější death metalu a black metalu. To čeká holešovickou Halu 13 již v sobotu 25. března, kdy ji svou návštěvou poctí matadoři Cannibal Corpse and Dark Funeral. Koncert se do Haly 13 přesunul kvůli obrovskému zájmu a opět hlásí beznadějně vyprodáno.
Death metaloví matadoři Cannibal Corpse se po excelentním setu na loňském 25. ročníku Brutal Assault, který vyšperkovali k dokonalosti a představili se v nevídané a ohromující síle, navrací do České republiky. Tentokrát s přehledem vyprodali přažský Palác Akropolis, odkud se koncert přesunul do holešovické Haly 13.

Tudy se v celkovém součtu otřese rovnou celé metalové kvarteto, jehož dunivé kytarové riffy a bubenické sypačky mají sílu tanku valícího se na Kreml. Cannibal Corpse se spojili se švědskými Dark Funeral, kteří vloni taktéž byli na soupisce Brutal Assault a do své všeobjímající black metalové temnoty zahalili pevnost Josefov. Velmi poctivá práce. O to spíš je nač se v sobotu 25. března těšit.

Dvě zmíněné formace doplní výrazně mladší britští Ingested, kteří propracovaným death metalem oslňují v každém riffu, jež vypustí. A přestože po boku Cannibal Corpse a Dark Funeral působí jak "mladíčci", neboť vznikli v roce 2006, jednoznačně si zaslouží stejnou dávku pozornosti.

A závěrem nutno podotknout, že večer otevřou Stormruler, kteří spojili silý teprve v roce 2019, ale již působí pod záštitou hudebního labelu Nuclear Blast a jejich melodický a místy velmi baladický black metal skvěle pasuje do konceptu koncertu, jež si Obscure Promotion pro Prahu připravil.

Nezbývá než doufat, že holešovická Hala 13 nevzplane plamenem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení