FOTO: Tři podoby svěží rockové muziky ze tří světadílů. Králi večera se stali Don Broco

Vydáno: 06.03.2023 09:00 - Petr Adámek

Až se svojí čtvrtou studiovou nahrávkou "Amazing Things" zavítali britští borci Don Broco do Česka. Poprvé vloni na festival Rock for People, a to rovnou na hlavní stage. Podruhé do příjemně zaplněného SaSaZu v Praze v rámci co-headline tour se Sleeping With Sirens.
Předloňské album "Amazing Things" někteří z nás pasovali na nejlepší hudební výtvor roku 2021. Zvukově pestrá, chytlavá a odshora dolů nesmírně zábavná nahrávka ale musela potěšit všechny, které baví moderní, škatulkami nesešněrovaná muzika postavená na rockovém základu a svěží elektronice. Kvality alba docenili i doma v Anglii, když se kapela vůbec poprvé vydrápala na první místo britské hitparády.


To nejlepší zaznělo i v pražském SaSaZu, kam se gig pro velký zájem přesunul z původně plánovaného Lucerna Music Baru. Skladbami "Bruce Willis", "Gumshield", "Manchester Super Reds No.1 Fan" i epickou "One True Prince" čtveřice potvrdila, že je skvělá pověst nepředchází jen tak náhodou.

Frontman Rob Damiani s osmdesátkovou vizáží, některými v klubu překřtěn na Jardu Jágra, během celé show poskakoval po pódiu jako Gumídek a s nadšením sledoval roztáčející se cirle-pity před pódiem. Častými pěveckými party Roba doplňoval bubeník Matt Donnelly.


Floridští Sleeping With Sirens sice fungují ještě o rok méně než Don Broco, ale v Praze jsme je viděli už potřetí. Ačkoliv vloni vydali novou desku "Complete Collapse", naživo se zaměřili hlavně na předchozí počin "How It Feels to Be Lost". Během jejich vystoupení se z pódia lehce vytratila osobitost a prořídly i řady před pódiem. Fanoušci, kteří na kapelu lačně čekali před klubem už od brzkých odpoledních hodin, ale odcházeli spokojeni.

Celou akci otevřeli Australané Ocean Grove se svým rozpustilým mixem kytar, rapu a hutných spodků. Více podobných večírků!!!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení