FOTO: Bullet For My Valentine tentokrát přijeli jen v průměrné formě

Vydáno: 10.02.2023 10:25 - Dominik Šidlo a Jaroslav Kutheil

Bullet For My Valentine konečně dostali příležitost představit Evropě svou ultimátní self-titled desku z roku 2021. Jejich koncert v pražském Foru Karlín byl však poměrně nudný a bez špetky překvapení.
Bulleti u nás mívají velmi pozitivní ohlasy, a aby bylo jasno, tento večer nebyl výjimkou. Fanoušci Mattu Tuckovi a spol. žrali to, co k nám vozí pořád dokola. Stále stejný výběr písní se stále stejnou show bez špetky projeveného nadšení. Mnozí by mohli oponovat tím, že narozdíl třeba od Parkway Drive se BFMV soustředí na hudbu a nepletou na koncerty divadlo, v tomhle případě by však cokoli navrch situaci jen prospělo.




Určitě nešlo o špatné vystoupení, kytary zněly zřetelně a rozpoznatelně, Matt zvládal zpívat i bez playbacku a setlist byl plný věcí z uvedené nové desky i z úplných počátků kapely, zazněla dokonce historická "4 Words (To Choke Upon)". A i přesto, že fanoušci nereagovali zrovna nahlas, nechal Matt Forum Karlín zpívat refrény největších kapelních pecek.

Jenže tohle všechno už jsme viděli několikrát. Koncert nepřivezl absolutně nic nového, snad kromě nových písní, které se ale zvukově ani tematicky téměř neliší od svých předchůdců. Kapela mezi songy nijak neřečnila a celá show v nás zanechala minimum emocí. Bulleti zkrátka přivezli, co se očekávalo, ale nešokovali, neuhranuli a zdálo se, že se snad do žádných divočejších akcí ani pouštět nechtějí.

Mnohem větší úspěch sklidili ukrajinští Jinjer - jejich show působila energicky a dav vystoupení Tatiany Shmayluk a její party ocenil mnohem víc. O solidní otevření se postarali i Američané Atreyu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení