Slash odkryl pravdu o vzniku riffu Sweet Child O' Mine

Vydáno: 02.03.2023 21:46 - Ondra Weisbauer

Znáte to, jedna bába povídala, ta to řekla další a postupně se z domněnky stává pravda. Stejným způsobem se rozšířil i mýtus o původu kytarového riffu v písni "Sweet Child O' Mine", který ve skutečnosti nepochází ze zahřívacího cvičení, jak se už pár desetiletí říká. Jak to tedy bylo?
Během nedávného rozhovoru s Eddiem Trunkem zavzpomínal kytarový velikán Slash, jak to přesně s psaním jedné z nejznámějších písní Guns N' Roses bylo. 




"To, že šlo původně o zahřívací cvičení, si z krátka někdo vymyslel a pak se to začalo šířit. Ve skutečnosti nešlo o nic speciálního, prostě to byla jen další píseň do počtu. Hrál jsem, dokud mi něco z riffu nesedlo a postupně dal dohromady noty jako u jakéhokoliv jiného songu. Říkáte si: 'Tohle se mi líbí,' a pak dáte třetí notu a najdete k tomu melodii. Nic víc, nic míň. Jakmile jsem dal něco dokupy připojil se ke mně s akordy i Izzy (Stradlin) a poté se do textu pustil Axl (Rose). V té době to byla jen píseň. Nesnažili jsme se stvořit ohromný hit nebo tak něco. Byla to jen píseň, kterou jsme dali dohromady a byla skvělá. Takže jsme to dali na desku a po nějaké době ten song prostě vylítl k výšinám," zavzpomínal legendární kytarák.


Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine (Official Music Video)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení