VIDEO: Tereza Pšenčíková (ex-The Agony) vydává debutovou instrumentálku

Vydáno: 21.11.2022 19:23 - Ondra Weisbauer

Bývalá členka dívčí kapely The Agony a současná kytarová síla tuzemských progresivců Made On Earth se rozhodla využít koncertní pauzy k vytváření vlastní tvorby. A udělala setsakramentsky dobře, má to koule!
Po loňském odchodu z The Agony se Tereza začala věnovat své prog-rockové kapele Made On Earth. Kvůli hledání bubeníka si dala posléze skupina pauzu s koncertováním, a proto se hudebnice rozhodla nemeškat a pustit se do vysněné vlastní hudby.

"V této hudební pauze už mi chybělo tvoření, a tak jsem se rozhodla vydat sólový singl. Celý proces mi vlil novou krev do žil a rozhodně budu ve vydávání další hudby pokračovat, ať už s Made On Earth v kompletní sestavě nebo sólově. 'Saturday For My Deer' je čistokrevná kytarová onanie plná riffů, licků a kytarových stop. Inspirovala jsem se hlavně svým oblíbencem Jeffem Beckem, jak jeho výrazem, tak zvukem. Každý krok tvorby jsem provedla, jak nejlépe jsem uměla, a singl považuji za svůj dosud nejlepší hudební počin," trefně popisuje kytaristka svůj debut.

Ale instrumentálka není čistě kytarová - hudebnice na ní zahrála i baskytarové party. O drum programming se postaral producent Dan Friml, v jehož studiu The Barn se singl i natáčel.

Jestli máte rádi trochu old-school progu a nepotřebujete mít v hudbě vokály, aby vám připadala "kompletní" - jste na správné adrese. Za nás vážně dobrá práce, Terko a těšíme se na další tvorbu v budoucnu!


Tereza Psencikova – Saturday For My Deer (Official Music Video)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení