FOTO: Green Day završili poslední den Rock for People s energií i dojetím

Vydáno: 19.06.2022 12:38 - Ondra Weisbauer

Za normálních okolností bychom byli na cestě domů a vzpomínali. Ne však letos, kdy se Rock for People poprvé roztáhl na regulérní čtyři dny. Ten poslední se nesl ve znamení velkých jmen, splněných snů i zběsilého řádění do brzkých ranních hodin.
Parné odpoledne odstartoval všem milovníkům blues rockových tónů muzikant Ayron Jones, jehož syrová hra na kytaru byla tím pravým ořechovým na probrání po třech předchozích dnech. Stejně zafungovali i britští punkáči Bad Nerves a domácí rockenrolová banda Dirty Blondes - někdy jsou malé moshe ty nejbrutálnější.


 

Na své si přišli i milovníci pitoreskní světa San Piega plného jinotajů, přičemž setlist Vypsané fiXy tentokrát poskládali fanoušci ještě před začátkem celé téhle čtyřdenní jízdy. O chvíli později si na stejném pódiu britští Don Broco podmanili většinu přihlížejících i našich redaktorů. Podobný efekt měl i zpěvák Grandson, dokazující, že prach na Rokáči opravdu nemusí vířit jenom rockeři a Ivan Mládek.

Jak se síla spalujícího slunce pomalu vytrácela, přišlo i hudební uvolnění během pohodového koncertu amerických Weezer, kteří si u nás v Čechách střihli premiéru. S posledními tóny těchto veselých rockerů nastoupili na scénu pop-punkoví pionýři Sum 41 se svojí neuvěřitelně akční show pod vedením sympaťáka Derycka Whibleyho - mimochodem, mají pro nás připravené dvojalbum, na kterém se dočkáme experimentů i hudby podobné jejich začátkům - jsme napjatí, jak kšandy tlouštíka!

Vrcholem večera a současně celého festivalu nemohl být nikdo jiný, než legendární punk rocková sestava Green Day. Na jejich vystoupení se podle pořadatelů sjelo až 35 tisíc lidí. Klukům nejspíš dva roky pauzy od hraní opravdu chyběly a všem posluchačům se tak dostalo skvělého výkonu a nabušeného setlistu. Parta se ostatně zasloužila i o nejdojemnější momenty festivalu, když na pódium pozvala hned dvě fanynky. Druhá z nich, Klára, si s kapelou zabrnkala píseň "Knowledge" a kromě zážitku do konce života si z pódia odnesla i libovou kytaru. Úplný závěr patřil rockerům Highly Suspect a alternativnímu elektronickému duu Skynd.

Pořadatelé čtyřdenní akce slibovali ten největší, nejnadupanější a nejnezapomenutelnější Rock for People v historii. A i přes mnohé komplikace a změny v line-upu své slovo dodrželi. Děkujeme!




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení