Legendární Pixies se připomínají novým singlem

Vydáno: 29.03.2022 09:10 - Tisková zpráva

Čtveřice ve složení Black Francis, Joey Santiago, David Lovering a Paz Lenchanchin aktuálně představila novou skladbu a videoklip "Human Crime". Bostonská formace navíc už za pár dní vyráží na evropské turné.
Hudební video "Human Crime", které režíroval baskytarista Paz Lenchantin, bylo natočeno okolo Los Angeles v opuštěných bunkrech San Pedro a v baru Gold Diggers v Santa Monice. Umožňuje divákovi nahlédnout do svého druhu paralelního světa, ve kterém hraje hlavní roli elfí víla. "Příběh je volně založen na kapelním fóru, ve kterém procházíme portálem z našeho skutečného stavu do identity Pixies člena," uvedl ke klipu sám Lenchantin.

On a jeho druzi absolvují turné po dvou letech pandemické stopky. Tour zahájí 1. dubna v Cardiffu na BBC 6 Music festivalu. Jak je u kapely zvykem, Pixies budou čerpat z téměř stovky skladeb z jejich rozsáhlého katalogu, aby zahráli, co chtějí, kdykoli chtějí, v jakémkoli pořadí. Ve skutečnosti totiž neexistují dva totožné sety, které americká skupina zahraje. Česká zastávka přijde na řadu 25. srpna, kdy se Pixies představí v pražském Fóru Karlín.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení