VIDEO: Nepodléhejme strachu a chraňme svobodu, hřmí domácí Stellaris v novém singlu

Vydáno: 30.12.2021 17:00 - Petr Adámek

Corová úderka Stellaris usazená v našem hlavním městě funguje teprve druhým rokem, ale netají se vysokými ambicemi. Čerstvou ukázkou jejich aktuální formy je singl "Echoes of the Past".
Track "Echoes of the Past", kterým Stellaris představují své připravovaného EP "Upside Down", je prvním singlem, jenž vznikl ve spolupráci s Vojtěchem Pačesným. "Skladbou otevíráme novou etapu svého působení na metalové scéně a věříme, že právě tento směr naši fanoušci ocení a nenechají si ujít ani jeden náš koncert," říká kapela.


Text se podle prohlášení Stellaris věnuje současné době vlády strachu, kdy se k nám jako ozvěna minulosti (Echoes of the Past) vrací vzorce chování našich předků z minulosti, kdy opět děláme ty samé chyby a necháváme se strachem svést na scestí. "Text s sebou přináší varovné poselství, abychom neopakovali ty samé chyby, mysleli kriticky a nepřijímali vše tak, jak je nám podáváno a chránili základní lidské hodnoty - respekt k lidským právům a svobodám. Ačkoliv to zní jako nudné prohlášení, tato myšlenka nyní nabývá daleko jiného a většího významu v kontextu s tím, co se tady za poslední dva roky dělo a měla by mít za cíl pobídnout lidi ke snaze vidět věci v širších souvislostech," vyslovila se skupina.

Debutové EP by mělo vyjít v první polovině roku 2022.


STELL/RIS - Echoes of the Past (OFFICIAL Music Video)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení