Největší hit Škwor? Podle Petra Hrdličky je to tento...

Vydáno: 05.12.2021 23:00 - Petr Adámek

Kdykoliv domácí Škwor řešili, že by na desku vysekli nějaký cover, vždycky prý chtěli pracovat se světovým, notoricky známým hitem. "Shout" z repertoátu Tears of Fears je právě takový, originál znají snad úplně všichni. Přesto jej za svůj největší hit nepovažují.
"Když jsme pak písničku předělávali, měli jsme z toho docela vítr," tvrdí v rozhovoru pro prosincový Spark frontman Petr Hrdlička. "Zažil jsem spoustu předělávek, které se nepovedly a fanoušci to potom kapele omlátili o hlavu. Nám to snad vždycky vyšlo. Dneska covery v podstatě neděláme, už to není potřeba."



A který je tedy podle lídra skupiny jejich největší hit? "Největší hit je podle mě "Síla starejch vín". Přitom v době, kdy jsme to nahrávali, bych na ni nevsadil ani pětikorunu. V té době jsme měli hotovou celou desku "Sliby & lži" a s písničkou jsem za ostatními přišel ve chvíli, kdy už bylo vše uzavřeno. Klukům jsem to zabrnkal a říkám, že je to prostě cajdák, taková blbost, ať mě s tím klidně pošlou do prdele. A Tomáš na to, že jsem úplně blbej, že je to dobrý. Tak jsme ji nahráli, a přestože jde o ploužák, nakonec zafungovala úplně neskutečně. Lidi to dodneška chtějí slyšet. Spoustu kapel by možná řeklo, že je to nebaví hrát, že je to posranej ploužák, ale když to lidi na koncertech pořád chtějí slyšet, proč bychom to nehráli. A v tu chvíli se nemůžeš tvářit, že písnička neexistuje, to bys popíral sám sebe. Tímhle způsobem se teda snažím předstírat, že neexistuje naše nultá deska "Mayday" a hrdě přiznávám, že to byla fakt blbost. Už jen kvůli svejm dětem bych ji nejradši vymazal z povrchu zemského. Ale už s tím nic neudělám," usmívá se Hrdlička.

Muzikantovy komentáře na tvorbu Korn, Nickelback, Bullet for My Valentine, Limp Bizkit nebo vzpomínky na společné zážitky s Alešem Brichtou najdete v prosincovém Sparku.


Škwor Spark


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení