Powerwolf: „Církev zneužívá mladistvé a naší povinností je na to poukázat“

Vydáno: 28.07.2021 09:20 - Redakce

V polovině července vypustila německá vlčí parta Powerwolf nové album "Call of the Wild". Na albu muzikanti rozebírají nejen fantaskní témata, ale i reálné události, z nichž by se jednomu udělalo zle...
"Píseň 'Glaubenskraft' je na nás nezvykle seriózní a vážná. Cítili jsme, že musíme upozornit na tento problém, ačkoliv bych neřekl, že je někdo z nás silně věřící. Bylo téměř naší povinností poukázat na případy, jak církev nejen v Německu zametá pod koberec a zamlčuje zneužívání mladistvých ve svých řadách. To je prostě něco nehorázného. Název je tak trochu satira, většinou si pod sílou víry představíš něco, co tě zvládne uzdravit, ale má to i odvrácenou stranu, kdy díky svému postavení v církvi můžeš víru ostatních zneužívat," vysvětluje klávesák Falk Maria Schlegel.




"Poprvé jsem se nechal inspirovat reálnými událostmi, jak řekl Falk, upozorňujeme na nedávné incidenty, kdy církevní hodnostáři zneužívali své postavení a svou moc. Co se stane v církvi, zůstane v rukou církve. Síla víry je většinou pozitivně asociována, ale tady jde o čisté zlo," doplňuje Falka kytarista Matthew Greywolf.

Červencový Spark téma zpracovává jako hlavní článek a přebal alba se dostal i na A2 megaposter. Časopis je stále k dostání v dobrých trafikách.


Spark 7/2021


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení