Noodles (The Offspring): „Nervozita před koncertem? Dám si pár pivek a jsem v pohodě“

Vydáno: 18.05.2021 10:00 - Petr Adámek

"Okay... Ya ya ya ya ya!" Z úvodního popěvku více než pětadvacet let staré vypalovačky "All I Want", s níž The Offspring často odpalují koncertní sety, se sice během let vytratila někdejší divokost, zbraně však kapela nesložila.
Po letech odkladů vydali The Offspring 16. dubna novou, v pořadí desátou nahrávku "Let the Bad Times Roll", která rozhodně nečpí únavou materiálu, jak by jeden po předchozích albových snahách očekával. Dexter Holland, Noodles a jejich dva parťáci se nadechli k životnímu výkonu. Vrcholný kvartet alb počínaje punk rockovým klenotem "Smash" (1994) a konče "Conspiracy Of One" (2000) zůstane i nadále neochvějně nepřekonán, ovšem s přihlédnutím k bídě, jakou The Offspring předváděli na posledních dvou třech albech, tedy posledních patnáct dvacet let, je novinka vlastně malým zázrakem. Už potřetí byl u toho věhlasný Bob Rock a konečně v uvadajících punk rockerech dokázal oživit vyhasínající elán a nadšení.


Už to sice nejsou někdejší erupce bezbřehé energie a i přes veškeré snahy nelze speciálně u Dextera Hollanda určité opotřebení materiálu zamaskovat, ale kapela předvádí velmi sympatický výkon. Nemá smysl si nalhávat, že The Offspring udělají s novinkou díru do světa. Nemusejí - to už se jim ostatně povedlo přinejmenším jednou před více než 25 lety s albem "Smash".


Je ovšem pozitivní, že se kapela i po tolika letech existence baví, přičemž kytarista Noodles tvrdí, že to stále funguje i na pódiu. "Vlastně jsem před každým koncertem nervózní. Ne moc, dá se to zvládnout. Dám si pár pivek a jsem v pohodě. Myslím si ale, že pokud nejsi před koncertem nervózní, znamená to, že už to neprožíváš a možná je načase začít dělat něco jiného, třeba malovat. Myslím, že je důležité si ten pocit uchovat, určité napětí."

The Offspring potvrdili termín Prague Summer Festivalu na rok 2022. Kapela vystoupí v Praze 12. června 2022.

Velký čtyřstránkový materiál o The Offspring najdete v květnovém Sparku. V prodeji v každé pořádné trafice anebo v našem Sparkshopu.

 

The Offspring SPARK


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení