Hry & metal (III.) - TOP hry inspirované metalovými kapelami

Vydáno: 30.05.2021 10:00 - Ondra Weisbauer

V posledním díle našeho seriálu o spojení světa her a metalu nebudeme psát ani tak o herních soundtracích, jako spíš o hrách vydaných či inspirovaných kapelami. Bez větších zdržovaček začínáme!
 



IRON MAIDEN: ED HUNTER
 (1999)

Ed Hunter byl na svou dobu průměrnou střílečkou a snahou velikánů Iron Maiden dostat se do branže, se kterou neměli zkušenosti. Úrovněmi, připomínající pestrý vizuál obalů dříve vydaných alb, fanoušky provází dvacet v té době nejoblíbenějších písní kapely.

Iron Maiden - Ed Hunter the Videogame (1999)

KISS: PSYCHO CIRCUS: THE NIGHTMARE CHILD (2000)

Tahle šílená fantasy střílečka je stvořená dle komiksové série Kiss: Psycho Circus, ve které vystupují členové kapely jakožto nadpřirozené bytosti. Hudbu kapely zde až na závěr hry nenajdeme, ale přesto byla hra hodnocena poměrně kladně.

KISS Psycho Circus - Trailer
HOLY DIVER (1989)

Ačkoli neexistuje žádné oficiální vyjádření Ronnie Jamese Dia nebo kohokoliv jiného z kapely, že mají s plošinovkou (vydanou jen v Japonsku) co dočinění, vliv jednoho z největších hitů sestavy Dio je zde opravdu znát už v podobě hlavní postavy, která jako by zpěvákovi z pixelového oka vypadla. V gamese připomínající slavnější skákačku Castlevania jsou i odkazy na Slayer, King Crimson a Ozzyho Osbourna.

NES Longplay [340] Holy Diver

CRÜE BALL (1992)

Asi není nikdo, kdo by neznal pinball - ať už s fyzickou nebo virtuální kuličkou. A co je tedy Crüe Ball? To samé - nepočítáme-li hudební doprovod 8bitových verzí klasik jako "Dr. Fellgood", "Live Wire" nebo "Home Sweet Home" z tvorby Mötley Crüe. Jako bonus pěkné, ale nečekejte nic speciálního... je to prostě pinball, na tom nejde nic zkazit.

Crüe Ball Gameplay



AMON AMARTH: MOBILE VIDEO GAME (2017)
AMON AMARTH: BERSERKER GAME (2020)

Švédští vikingové vydali v průběhu posledních let mobilní hry rovnou dvě. Obě skýtají 8bitové verze slavných songů, v obou hrajete za hromovládce Thora a v obou masíte nepřátele svým mocným kladivem Mjolnirem. Mobil má při ruce v dnešní době každý, tak proč po jedné z těchto 2D skákaček neskočit?

Amon Amarth - Berserker Game (trailer)

IRON MAIDEN: LEGACY OF THE BEAST (2016)

A máme tu další mobilní hru - opět od heavymetalových ikon Iron Maiden. V podobě maskota Eddieho (a postupně až pěti rozmanitých bojových jednotek) zde za hudebního doprovodu kapely útočíte na protivníky ve formě tahových RPG strategií. Gamesa sklidila poměrný úspěch a v půlce dubna 2021 k ní přiložili ruku (nebo spíš novou hrací postavu) i výše zmínění Amon Amarth, takže se stala vůbec první hrou, na které spolupracovaly dvě takto epické kapely. 

Iron Maiden: Legacy of the Beast - Gameplay


Závěrem snad stačí dodat, že každý má vlastní názor a proto neberte každé slovo až tak vážně - hry jsou od toho, aby zabavily a hudba od toho, aby se poslouchala - my vám pouze nabídli jejich kombinace. Spojení těchto dvou světů se nemusí vždy vydařit, ale přesto je mnoho případů, kdy může stvořit něco nádherného. Najděte si to své a taky si zapařte, ať už jde o střílečku, závody, strategii, nebo třeba simulátor farmaření. Hlavně, ať vás to baví!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení