Jonathan Davis o albu Issues: „Šílel jsem. Poprvé jsem nahrával za střízliva.“

Vydáno: 27.11.2020 10:25 - Mates Krč

Devadesátky byly desetiletím Korn. Podlazené kytary dostaly hlavní slovo a daly vzniknout skvostným nahrávkám "Korn", "Life Is Peachy", "Follow The Leader" a "Issues". Jenže zatímco první tři uvedené poháněla závislost, na poslední zmíněné to bylo jinak...
Jonathan Davis se potřeboval vzpamatovat a očistit se. Zatímco ostatní kolegové celebrity vlezli se svými problémy na odvykačku, zpěvák se rozhodl přemoci své problémy sám. Jak nově získaná střízlivost ovlivnila nahrávku "Issues", z které vzešly hity jako "Somebody, Someone", "Make Me Bad" nebo "Falling Away From Me"?



"Follow The Leader vyšlo v roce 1998, Issues o rok později. Chtěli jsme být jako Led Zeppelin a vydávat desku každý rok. Nahrát album, odjet tour a cyklus opakovat. Tvorba čtvrté placky byla ale šílená - poprvé jsem byl střízlivý," otevřel se muzikant pro Kerrang.

"Bojoval jsem sám, žádná odvykačka, nic. Nevěděl jsem, co se kolem mě děje. Šílel jsem. Teď s postupem času si uvědomuji, že se tělo prostě muselo vypořádat se závislostí, tehdy jsem si ale myslel, že se úplně zblázním. A o tom ta nahrávka je. O tom, co se v mé hlavě odehrávalo, o mých podivných myšlenkách."

"Ve studiu jsem byl úplně na nervy. Byl jsem zvyklý být opilý, protože mi díky tomu povolily zábrany a já se pak cítil sám sebou. Ale teď jsem byl kurva střízlivý. Dříve jsem byl vždycky pod vlivem a teď jsem se k psaní hudby musel postavit úplně jinak, než jsem uměl. Issues se nám nakonec povedlo dokončit za čtyři měsíce."


O Korn i bubácích Jonathana Davise jsme se široce rozepsali do loňského záříjového čísla. Zpětně jej můžete koupit přes náš e-shop. V časáku najdete i plakát kapely.


Korn titulka 2019




Korn - Somebody Someone (Official Video)




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení