Další nově nalezený druh byl pojmenován po metalových umělcích

Vydáno: 05.11.2020 14:10 - Ondra Weisbauer

Je to potvrzeno, nejvíc fanoušků má metal v řadách paleontologů! Tak to aspoň poslední dobou vypadá, protože další nově nalezený druh nese jméno po metalových umělcích. Tentokrát se té pocty dostalo bratrům Tolisovým z Rotting Christ.
Pojmenovat tvora po všeobecně známé kapele, jako je třeba Metallica, se stává čím dál častější poctou a uznáním za celoživotní práci. Dnes si tu radost mohou vychutnat i bratři Sakis a Themis Tolisovi z řecké blackmetalové legendy Rotting Christ.



Brezinacantha Tolis je druh ostnokožce z třídy hadic, blízkých příbuzných nám známé hvězdice či mořské okurky. A proč vlastně nese jméno po blackmetalových umělcích?



"Hned co jsme začali zkoumat novou fosílii, jsme věděli, že je něčím speciální. Nakonec se ukázalo, že se jedná o dosud neznámý druh a při výběru jména jsme chtěli skloubit naši vášeň pro vědu a hudbu, tak jsme se rozhodli věnovat tu čest jedné z našich oblíbených kapel. Tento tvor dřív žil v temných toxických hloubkách prastarého oceánu, kde odpočíval na pozůstatcích svých mrtvých předků. To zní docela black metalově!" vysvětlují Dr. Ben Thuy a Dr. Lea Numbergerová.


Brezinacantha Tolis


Brezinacantha Tolis 2



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení