AUDIO: Syfilis a Black Lives Matter. Toť nové inspirační zdroje Zeal & Ardor

Vydáno: 27.09.2020 07:43 - Kamila Ungerová

Avantgardní a nesmírně podmanivý metalový projekt Zeal & Ardor chystá po dvou letech od velmi úspěšné studiovky Stranger Fruit EP. Vyjde v říjnu.
Zeal & Ardor se po releasu Stranger Fruit a loňském živáku Live in London odmlčeli. V souvislosti s koronavirem se není čemu divit, ale nepřicházely ani zvěsti o novém albu. Mlčení zkraje září prolomili oznámením releasu nového EP Wake of Nation. 

Na neotřelost jsme z tábora švýcarsko-amerických Zeal & Ardor zvyklí, vlastně po ní prahneme. A tak by se slušelo vysvětlit, odkud pramení pojmenování novinky "Tuskegee". Inu, v letech 1932–1972 se tak jmenovala nechvalně známá Tuskegee Syphilis Study, jíž se učástnily stovky alabamských Afroameričanů. Autoři studie ale chtěli vliv syfilitidy na lidský organismus otestovat v co největší šíři, a tak účastníkům zamlčeli, že je nebudou léčit, nýbrž jen pozorvat a testovat.  

Nadcházející EP Wake of Nation pak vedle odporné a nehumánní Tuskegee Syphilis Study reaguje na hnutí Black Live Matters, protesty a policejní brutalitu. Vydání bylo původně naplánováno až na rok následující, ale kvůli dění ve Spojených státech amerických se jej Zeal & Ardor rozhodli výrazně uspíšit. Nově jej stanovili na 23. října.

 

Zeal & Ardor - Tuskegee (Official Audio)
 

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení