Machine Gun Kelly má novou desku. Bez Kurta Cobaina by ale možná nikdy nevznikla

Vydáno: 25.09.2020 09:04 - Mates Krč

Právě dnes - tedy 25. září, vydává stále úspěšnější Machine Gun Kelly své dlouho očekávané pop-punkové album Tickets To My Downfall. Komu ale vděčí za svou hudební kariéru a kdo ho ovlivnil. O tom si s ním popovídal Kerrang!
"Ne každý z nás má prsty rychlé jako Ferrari," vtipkuje během rozhovoru Machine Gun Kelly a hodnotí, že tři akordy mohou mnohdy vypovědět mnohem víc, než extrémně promyšlená kytarová sóla. A právě vnitřními pocity a prožitky se MGK řídí především. 

"Někteří z nás řeší sračky jako jak kdo vypadá a co nosí. Někdo prostě nemá na to nosit drahý hadry a svůj vztek a úzkost se snaží vyvětrat u kytary. Nezajímá mě, jak hrozně dobrej jsi, je to spíš naopak. Potřebuji se dostat hlouběji a cítit tě," rozpovídal se zpěvák. 

Jako svůj hlavní vzor, který ho v mládí držel často nad vodou, uvádí MGK přední tvář Nirvany Kurta Cobaina. "Kurt měl u prdele, jak zněl. Mnohem víc ho zajímalo, jak se cítil. Něco jako: 'Nesnáším tuhle skladbu, kterou máte rádi. Budu ji hrát úplně jinak a hrozně.' Přesně takhle jsem se já cítil ve třinácti. Táta ještě spal, já chodil do školy a všichni se mi smáli. Nenáviděli mě. Nosil jsem pět dní za sebou stejný hadry, byl jsem vysoký hubený a nic mi nesedělo. Byl jsem pro ostatní nula. Ale dej mi tři akordy a ukážu ti, co cítím. A vsaď se, že jo!"

"Roboti dokážou skvělý věci, že? Ale robot nemá city a nevyvolá je ve vás. Vsadím se, že dokáže zahrát to nejsložitější kytarový sólo na světě, ale nikdy nic nezahraje líp jako hrál Kurt Cobain v roce 1992 v Readingu," doplnil Machine Gun Kelly.

Machine Gun Kelly - Bloody Valentine (Official Video)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení