Dani z Bury Tomorrow: „Mluvit o duševním zdraví je stejně přirozené jako o cukrovce“

Vydáno: 18.09.2020 10:00 - Kamila Ungerová

Zpěvák britských metalcorových Bury Tomorrow toho v svých třiatřiceti zažil nemálo. Prošel si křesťanskou výchovou, modelingem i zálibou ve starověkých runách. Mimo to i anorexií a sebevražednými myšlenkami.
Posedlost vlastním zevnějškem kdysi Daniela dohnala až k poruše příjmu potravy a následné anorexii. Současně se topil v úzkostech a intenzivních sebevražedných myšlenkách, kvůli kterým si málem sáhl na život. "Stálo to za hovno, ale ve výsledku mi to otevřelo oči. Přimělo mě to, abych své negativní zkušenosti proměnil v něco lepšího. Nejdřív jsem se o duševním zdraví vzdělával sám a pak jsem o něm začal přednášet."


Vloni pod názvem Safe Space pořádal skupinová setkání pro mladé Brity, která se odehrávala před koncerty Bury Tomorrow. Dani během nich účastníkům mimo jiné kladl na srdce, že otevřená diskuse o duševním zdraví je stejně přirozená jako ta o cukrovce nebo vysokém krevním tlaku.


Story o Danim najdete v aktuálním Fakkerovi. Časák seženete do konce září v kamenných prodejnách (najděte si tu nejbližší podle svého PSČ nebo města) anebo kdykoliv přes náš eshop.

Bury Tomorrow F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení