Jonathan Davis: Jak jsem skončil s pervitinem

Vydáno: 26.09.2020 12:31 - Dana Kubíková

O tomhle králi nu-metalu je všeobecně známo, že si dříve rád užíval svět pod vlivem určitých vylepšováků. Jedním z hlavních doplňků jeho stravy byl pervitin.
Jonathan nedávno pro Steve-O’s Wild Ride podcast přiznal, že frčel na piku ještě předtím, než se Korn proslavili: „Začal jsem s tím, když jsem se přistěhoval do Huntingtonu, kde je hodně speedu, a zapletl jsem se s někým, kdo toho dovážel tuny. Takže na prvním albu máme song pojmenovanej 'Helmet in the Bush' – je to o perníku. Tehdy jsem s tím začal," vypráví zpěvák.

Se závislostí ale seknul "už" v roce 1998 po vydání Follow the Leader. „Abstinovat jsem se rozhodl při tour k Follow The Leader, protože jsem nedokázal fungovat. Není způsob, jakým bych dokázal být vzhůru dva dny a udržet se pohromadě. Musel jsem přestat." Davis pokračuje s tím, že byly dny, kdy spal 5 dní vkuse. Dále líčí stavy, kdy viděl díry ve zdech a začal být paranoidní v přesvědčení, že se v nich nacházejí kamery, které ho sledují.

I když tenhle dredáč úspěšně přestal s metamfetaminem, stále bojoval se závislostí na jiných substancích, hlavně na alkoholu a občas si při koncertování dopřál kokain. Dodal, že přesto nikdy nebyl plnohodnotným feťákem.

Spoluhráč z Korn Brian "Head" Welch měl dříve také problémy s drogami. Podařilo se mu přestat před více než desetiletím. „Zruinovalo mi to celej život," říká Welch. „Zničilo mi to mysl, emoce, moje vztahy, i můj zdravej rozum."

Kornům se jsme se v historii časopisu věnovali hned několikrát. Veškerá starší čísla k dokoupení najdete na našem e-shopu.

Korn titulka 2019


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení