VIDEOROZHOVOR: Vydavatel Fakkera pro Metalshop TV o budoucnosti časopisu

Vydáno: 14.09.2020 16:55 - Petr Adámek

Hostem nejnovějšího dílu Metalshop TV byl Karel Balčirák, zakladatel a šéfredaktor magazínu Spark a současně vydavatel Fakkera. Řeč byla o obou magazínech, české scéně, nejsilnějších koncertních zážitcích a také se věštilo z křišťálové koule ohledně festivalové sezóny 2021.
Jak se vlastně zakládá tištěný časopis o muzice? Co znamená být šéfredaktorem hudebního magazínu? Jakým způsobem se komunikuje s médii i kapelami? Které z nich jsou téměř nedostižné a které naopak "úplně v pohodě"? Jaké období bylo z hlediska prodejů tím úplně nejlepším? A jak to má největší a nejstarší hudební plátek s loajalitou čtenářské základny? Na to všechno padla během rozhovoru s Honzou "Korejem" Romanem řeč.

Ke konci videa se řešila také přítomnost a zejména budoucnost Fakkera s ohledem na současnou krizi hudebního průmyslu způsobenou celosvětovou pandemií koronaviru. "Fakker jsme museli na nějakou dobu zastavit. Je to pauza na dobu neurčitou. Fakker je svébytná záležitost a rádi se k ní vrátíme," říká Balčirák a podobně nekonkrétní je i v otázce festivalové sezóny v příštím roce: "Nemám křišťálovou kouli, ale pevně věřím, že se to rozeběhne. Všichni v tom doufají."

A pokud by vás zajímalo, která je podle šéfredaktora největšího metalového časopisu v zemi nejlepší kapela, i na to naleznete ve videu odpověď.



KAREL BALČIRÁK: Vášeň k metalu je nejsilnější motor



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení