V Anglii se chystá speciální koncertní prostor pro období koronaviru

Vydáno: 23.07.2020 11:10 - Dominik Tománek

Zatímco u nás jsou koncerty (přinejmenším ty malé, klubové) už v relativně normální formě, ve Velké Británii nenechávají nic náhodě. Přibližně v polovině srpna se v Newcastlu otevře první prostor pro koncerty se "sociálním odstupem".
Do Virgin Money Unity Areny se vejde 2 500 lidí a bude přizpůsobena bezpečnostním opatřením. Na pivo s kámošem můžou britští fanoušci zapomenout. Mezi fanoušky by totiž měly být dvoumetrové rozestupy. Připravena jsou speciální parkovací místa i jednosměrný systém chození na záchody. Nezapomnělo se ani na hektolitry dezinfekcí a zaměstnance v rouškách. Množství různých zákazů a opatření připomíná některé dystopické romány. Nedávno byl ohlášen i program připravovaných koncertů, pro fanoušky tvrdší hudby se bohužel zatím nic neobjevilo. Srpnu a začátku září tak vládnou DJs a indie kapely.


"Všechny koncerty byly posunuty a všechna místo pro koncerty se zavřela, ale zaměstnanci SSD měli chuť pokračovat. Bez hudby prostě být nemůžeme, takže jsme se snažili vymyslet, jak přinést muziku zpět, samozřejmě s dostatečnou bezpečností. Streamovali jsme mnoho koncertů přes sociální sítě, podporovali lokální umělce a vybírali peníze pro Národní zdravotní službu. Teď se chceme zase posunout o krok dál," říka o projektu Steve Davis z promotérské firmy SSD Concerts.
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení