Andělé rozdáni. Dominoval Vladimír Mišík, uspěl i v žánrovce „Rock“

Vydáno: 21.06.2020 16:55 - Tisková zpráva

Ceny Anděl Coca-Cola 2019 znají po téměř čtvrtletním odkladu své vítěze. Nejvíc cen posbíral Vladimír Mišík, který s albem Jednou tě potkám a titulní skladbou "Jednou" posbíral šest sošek, nejvíc v dosavadní devětadvacetileté historii ankety.
Vladimír Mišík Akademii zaujal ve čtyřech hlavních kategoriích: Album, Sólový interpret, Skladba i Videoklip roku. Album, které muzikant natočil po pětačtyřiceti letech bez své domovské kapely Etc..., bodovalo i u odborníků v žánrových kategoriích, konkrétně v kategorii Folk a Rock. Dohromady tak Mišík obdržel šest cen z patnácti vyhlašovaných, o jednu více, než v devadesátých letech skupina Lucie.

V žánrové kategorii Rock, o níž rozhodovali i redaktoři Fakkera, se ve finále ucházeli o sošku John Wolfhooker s deskou 313 a The Truth Is Out There s All Little Revolutions.

Do andělské Síně slávy se Česká hudební akademie poprvé v historii rozhodla uvést ne-hudebníka. Ve svých čtyřiaosmdesáti letech do ní vstoupil hudební publicista a kritik Jiří Černý.

Ceremoniál Andělů, který 20. 6. odvysílala ČT1 a jehož průvodkyní se stala Ewa Farna, měl kvůli opatřením souvisejícím s pandemií koronaviru zcela jiný charakter, než kdykoliv v minulosti a než pořadatelé původně plánovali. Místo klasického předávání v přímém přenosu připravili unikátní živá hudební čísla na netradičních místech, která právě kvůli pandemii, tak jako hudební branže, na několik měsíců osiřela. "Místy live sessions se tak staly největší české letiště, nejdelší závodní okruh, jeden z nejkrásnějších kostelů, největší hala a mnoho dalších unikátních míst," vysvětluje pořadatelka Andělů Lucka Hájková z agentury Luff Production.

Ceny Anděl uděluje každoročně od roku 1991 hudební akademie, která je složena z odborníků - kritiků, producentů a dalších osobností české hudební scény.



Ceny Anděl 2019

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení