SPECIÁL: Našli jsme nejlepší covery My Chemical Romance

Vydáno: 07.05.2020 08:20 - Mates Krč

Není se co divit, že songy MCR si propůjčila velká řada umělců a skupin, mezi které patří například Asking Alexandria nebo Twenty One Pilots. Jenže i sestava kolem Gerarda Waye má na kontě hned několik coverů. Vybrali jsme pět nejzajímavějších!
Asi nejprofláklejším coverem My Chemical Romance je ten k skladbě "Desolation Row" od Boba Dylana. Kapela ho nahrála v roce 2009 jako soundrack k seriálu Watchmen, který vznikl na základě stejnojmenného komiksu. "Víc než jakákoliv deska byla tohle ta věc, u které jsem si říkal, že je to přesně to, co chci udělat," tvrdil po vydání Gerard Way. Přezpívaná píseň se stala dokonce i jedním z kapelních singlů a vznikl k němu videoklip.


My Chemical Romance - Desolation Row (Official Music Video)


Když jim bylo nabídnuto nahrát skladbu pro počítačovou hru Tony Hawk's American Wasteland, kývli na to. Volba coveru z punkových a hardcorových klasik padla na kousek z dílny Misfits. Jejich podání "Astro Zombies" zní fakt povedeně!

Astro Zombies


Asi nejzvláštnějším coverem My Chemical Romance je přezpívaná vánoční píseň "All I Want For Christmas Is You" od Mariah Carey. Netradiční věc vznikla pro charitativní album Kevin And Bean's Christmastime In The 909 rádiové stanice KROQ. Kromě MCR se na desce objevili například také Pennywise se skladbou "Merry Christmas" nebo Jimmy Eat World s kouskem "If You Were Born Today".

My Chemical Romance - All I Want For Christmas Is You


S parťáky The Used nahráli song "Under Pressure", který je v původní verzi z dílny Queen a Davida Bowieho. Veškerý výtěžek ze skladby putoval zasaženým zemětřesením v Indickém oceánu v roce 2004. Charitativní pomoc tehdy skrz založenou nadaci Music For Relief zajišťovali Linkin Park. Píseň původně vyšla pouze digitálně, později se ale objevila na re-releasu druhé placky The Used In Love And Death.

Studio Version: Under Pressure - My Chemical Romance and The Used


Cover ke skladbě "Song 2" od Blur je jeden z těch nejpovedenějších. Nikdy ale pod jménem MCR oficiálně nevyšel, kapela s ním vyrukovala, když se poprvé představila v BBC Radio 1's Live Lounge. V plánu měli původně song od Oasis, s nápadem je ale předběhli Foo Fighters. Kapelu Blur ale členové My Chemical Romance v mládí milovali, jak sami tvrdí, proto jim náhradní varianta rozhodně nebyla nepříjemná. Mrkněte na to!

My Chemical Romance Song 2 (Blur Cover)



My Chemical Romance patří titulka květnového čísla. Uvnitř najdete šestistránkový článek, ultimátní quiz (nejen) pro fanoušky a taky palkát kapely. Časák seženete v kamenných prodejnách (najděte si tu nejbližší podle svého PSČ nebo města) anebo přes náš eshop.

Fakker 05/2020




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení