The Ghost Inside: Nechceme, aby se o nás mluvilo jako o „tý kapele, co se vybourala“

Vydáno: 03.05.2020 13:00 - Dominik Tománek

Už 5. června se můžeme těšit na nové, eponymní album The Ghost Inside. O novém počinu a procesu tvorby se pro Kerrang! rozpovídali zpěvák Jonathan Vigil a basák Jim Riley.
Před pěti lety kapela přežila ošklivou nehodu svého tourbusu. Chlapi se ale nevzdali a vrátili se na pódia i do studia. Celá událost prý kapelu dost spojila. "Na začátku to bylo fakt těžký. Po stránce duševního i fyzického zdraví jsme na tom nebyli dobře. Způsobovala to ta nejistota ohledně budoucnosti naší kapely, ale psaní nové desky obnovilo bratrství a pouto mezi námi. Potvrdilo se, že jsme parta pěti nejlepších přátel."

Z celého rozhovoru je znát, že kluci nechtějí zabřednout do sebelítosti a věčného omílání tématu nehody. To ostatně dokazuje i výběr songu "Aftermath" jako hlavního singlu. "Abych byl upřímný, byl to takový proces eliminace. Většinu věcí jsme prostě škrtli. Pak jsme se zamysleli nad tím, co od nás vlastně lidi chtějí slyšet a co my chceme, aby slyšeli oni. 'Aftermath' je ve spoustě ohledech nejdůležitější song z celého alba. Je to taková pomyslná tečka za celou nehodou," vysvětluje basák Jim. "Nelze popřít, že nehoda je důležitým momentem, ale nechceme, aby nás ta událost definovala jako kapelu. Nechceme, aby o nás lidi dalších deset let mluvili jako o 'tý kapele, co se vybourala'."


Řeč samozřejmě došla i na situaci okolo koronaviru. Spousta kapel totiž přesouvá release desek na pozdější datum. V případě The Ghost Inside tomu tak není. Podle Jimových slov není důvod s vydáním páté řadovky čekat: "Nevíme, kdy se věci vrátí zpátky do normálu. Kdybychom čekali, než se všechno uklidní, tak by deska mohla vyjít třeba za půl roku nebo rok. Co můžeme ztratit? Život už stejně bude dost v prdeli. Tak proč neudělat věc, která nás aspoň na chvíli vrátí do normálu."


Velkou story o The Ghost Inside naleznete ve Fakkerovi 09/2019. Časák seženete v našem eshopu.


The Ghost Inside
 


 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení