Bubeník System of a Down: „Vir byl vypuštěn z politických důvodů“

Vydáno: 11.04.2020 18:20 - Dominik Tománek

Měla by se míchat politika a muzika? Otázka, nad kterou se lidstvo hádá už desítky let, a i přesto je na ni těžké odpovědět. Jedno ale víme jistě, John Dolmayan ze System Of A Down by měl radši zůstat u vydávání komiksů a k současné situaci se raději nevyjadřovat.
Ptáte se proč? Dolmayan se v podcastu pro Metal Injection podělil hned o několik konspiračních teorií okolo nynější situace. Tak třeba že vir byl vypuštěn z politických důvodů. "V Hong Kongu, Francii, Italii, Libanonu a Chile probíhaly všelijaké demonstrace, lidé chtěli od svých vlád změny, a tak je trochu podivné, že se najednou objeví koronavirus a všichni protestující jsou pryč." Dobře, na tom by teoreticky mohlo být trochu pravdy, ale i tak se nám to zdá dost přitažené za vlasy.


Kromě politických důvodů ale zmiňuje i ekonomickou stránku. Podle něj se Čína pomocí koronaviru pokouší sejmout celosvětovou politiku s cílem zničit konkurenci. "Tohle je moje teorie: Čína by byla radši kdyby ekonomika ostatních zemí byla horší než ta jejich. Protože co uděláte, když se země uzavře a vy nebudete moct z Číny dovážet? Začnete nakupovat jinde - u konkurence. A jakmile si navyknete na ostatní, nebudete se muset k Číně vracet."

Je docela smutné poslouchat podobné předpojaté žvásty od člověka, který spoustu času strávil tím, že informuje lidi o arménské genocidě spáchané Turky. Ukázkový případ pokrytectví. Celosvětově totiž rostou útoky na Asiaty a očekává se, že násilí mířené pro nim bude nejspíš ještě růst, a to vše jen kvůli omezenosti některých jedinců. Proto si myslíme, že podporovat zbytečnou xenofobii není na místě.


Čekáme na dobu, kdy se od bubeníka dozvíme, že jsou všichni ještěři a vláda nás chce zabít pomocí chemtrails.


John Dolmayan - These Grey Men: "Street Spirit" (Official Video)




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení