Baroness přivezou do Prahy novou desku plnou starých traumat

Vydáno: 16.03.2020 10:55 - Tisková zpráva

Baroness do Prahy přijedou představit nové, kritikou do nebes vynášené album Gold & Grey. Zastavte se 9. června v pražském Paláci Akropolis.
Americký kvartet Baroness, seskupený kolem charismatického Johna Baizleyho známého též svým výtvarným uměním říznutým Muchovskou secesí (designy pro Metallica, Kvelertak, Kylesa, Pig Destroyer, Darkest Hour, Daughters ad.), do Prahy přijede představit nové album Gold & Grey, kterým otevírá novou kapitolu.

Člověk by si řekl, zda Baroness po megaúspěchu fialového alba Purple mohou jít dál. Ale hrozivá nehoda z r. 2012, kdy s autobusem spadli z 10m viaduktu a kapelu pak opustila polovina členů, Johnovým nitrem stále rezonuje. Jako by dlouhodobý nápor traumatizující události otevřel jeho skrytou zónu. "Rozhodl jsem se použít kapelu jako místo, kam mohu vzít veškerý tento stres, bolest, úzkost, všechny tyto skutečnosti a udělat z nich něco dobrého." A v hloubce emocí i v tvůrčím výsledku omlazeného uskupení je to slyšet.

Ne, Baroness stále nehrají pro rádia a jejich tvorba je plna protikladů, ale těžce uchopitelný mix alt-metalu, post-rocku a stoner sludge už není klasicky podaný kytarový rock s neobyčejnými zpěvy, nově obsahuje mnoho vnitřních melodických skládaček a interakcí odkazujících někam ke starému progu, indie-math-kraut rocku, snad i jazzu nebo pulzu elektronické hudby. Jestli tedy Baroness dosud poslouchala různorodá směsice rockového publika přesahujícího do metalu a hardcoru, nebylo by divu, kdyby k sobě Baroness silně přitáhli nezávislé artové blázny a hipstery vyhledávající neomšelost, nezávislost a nevyhraněnost, protože spojení všech žánrů je v podání Baroness nejen jedinečné, ale rozhodně dobrodružné a absolutně neočekávatelné.

Předprodej běží na webu pořadatele Obscure, dále pak v síti Ticketmaster a na předprodejní kase v Lucerna Music Baru.
 

BARONESS - Tourniquet [Official Music Video]
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení