Březen, do mosh-pitu vlezem. A budou k tomu hrát After the Burial a Make Them Suffer

Vydáno: 25.02.2020 10:00 - Tisková zpráva

Progresivní družina z Minnesoty After the Burial se po divokém letním vystoupení na Brutal Assault konečně vrací i na samostatný koncert do Prahy. A jejich doprovod je víc než výživný: Make Them Suffer, Polar a Spiritbox. Na viděnou 4. března v pražské Nové Chmelnici.
Tragédie může změnit vše. V následném vzepětí ale také může posílit. Když kytarista a zakládající člen jedné z nejopěvovanějších kapel prog metalcore/djent vlny spáchal sebevraždu, budoucnost After the Burial byla nejasná. Vzdát to, nebo se postavit na nohy? Po Justinu Loweovi osiřelý kvartet i přes prožívanou bolest a ohromný vztek ale dál nacházel společnou řeč a vyjádření v hudbě. A tak letos vyšla šestá deska Evergreen, už druhá v poloweovské éře.

I ty jsou - stejně jako všechny předchozí nahrávky - kritikou a fanoušky velebeny, ačkoli AtB už asi nikdo nikdy neodpáře flastr těch, co natočili "Rareform" a "In Dreams". Obě desky jsou z těch, co polyrytmickými strukturami a výraznou melodičností pomohly žánry metalcore a djent propojit a rozvinout je.


Nyní k spoluúčastníkům. Australané Make Them Suffer s třetí deskou Worlds Apart otevřeli novou éru. Zariskovali, což by se od kapel s vizí mělo očekávat. Změkčilým, přístupnějším metalcore zvukem plným melodií se jali ohrozit svou v deathcore scéně vydobytou pozici. To angličtí post-hardcoristé Polar ji s jasnou představou upevňují už přes dekádu každým krokem a stále ještě podporují výtečnou poslední desku Nova, která kromě energie oplývá fakt silnými refrény a nejednou připomene i Architects. Poměrně novou tváří na scéně jsou progresivisté Spiritbox z Vancouveru, za jejichž mikrofonem naleznete Courtney LaPlante z Iwrestledabearonce, zároveň manželku kytaristy. Grupa okolo tohoto manželského dua je nečekaná, enormně nápaditá a není skoupá na výbušné pasáže. Též nepostrádá emoce a spoustu překvapivých momentů.

Lupeny za nejlepší cenu seženete tady, dále pak v síti Ticketmaster a na předprodejní kase v Lucerna Music Baru.


AFTER THE BURIAL - Behold The Crown (Official Music Video)


 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení