Ozzy Osbourne oznámil, že trpí Parkinsonovou chorobou

Vydáno: 21.01.2020 16:15 - Dominik Šidlo

Vládce metalového a rockového světa Ozzy Osbourne poodhalil zamlžené informace ohledně svého zdravotního stavu. Diagnózou je forma Parkinsonovy choroby.
Určitě jste zaregistrovali mistrův vrtkavý zdravotní stav v minulém roce, kterého se týkalo i odsouvání koncertů prvotně plánovaných na začátek letošního roku. Ozzy v osobním televizním rozhovoru v rámci relace Good Morning America potvrdil onemocnění zvané Parkin 2, tedy mírnou formu Parkinsonovy nemoci.

Projevem "Parkinsona" je postupné odumírání neuronů v části mozku, která řídí pohyb. Jeho manželka Sharon situaci komentovala takto: "Není to smrtelné, ale jsou ovlivěny všechny nervové výstupy ve vašem těle. Jeden den je to dobré, druhý den taky, ale další to může být opravdu hodně zlé."


Sám Osbourne už si nechtěl hrát na tajnůstkáře a všechno vysypal: "Byla to pro nás všechny obrovská výzva. Svůj poslední koncert jsem odzpíval na Nový rok, potom jsem ale zkolaboval. Musel jsem podstoupit operaci krku, což mi veškeré nervy rozházelo ještě víc."

Ozzy se postupně léčí a podstupuje veškerá opatření, aby nemoc co nejvíc potlačil. Držíme palce, strejdo! Zvládni to ještě pár desítek let.

Ozzy Osbourne - Straight to Hell (Official Music Video)




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení