AUDIO: Elektronika, trap. Jak by znělo Smells Like Teen Spirit od Nirvany v roce 2020?

Vydáno: 22.01.2020 08:05 - Petr Adámek

Už bezmála třicet let uplynulo od releasu přelomového alba Nirvany Nevermind. To obrátilo vzhůru nohama nejen dění kolem kapely samotné, ale i celá hudební devadesátá léta. Pilotní song "Smells Like Teen Spirit" si stále žije vlastním životem.
Nevermind vyšlo 24. září 1991 a trio ze Seattlu jím zažehlo tvůrčí jiskru tisícům garážových kapel po celém světě. Mnoho mladých kluků i holek se poprvé seznámilo s kytarovým hmatníkem právě prostřednictvím jednoduchých barre akordů z otvíráku "Smells Like Teen Spirit", aby později začali tvořit své vlastní věci. Zástupům fanoušků zase Nirvana otevřela dveře do světa alternativní rockové muziky a taktéž dostala do mainstreamu pozdější grungové stars Soundgarden nebo Pearl Jam.


Ani po třech desetiletích nepřestává jejich muzika fascinovat a stále vzniká spousta originálních coverů. Co na tuhle verzi (na konci článku) říkáte?


O Nirvaně a jejím odkazu 25 let po Kurtově smrti, známých i neznámých vzpomínkách jeho okolí, jsme psali ve Fakkerovi 4/2019. Pořídíte ho na pár kliknutí v našem eshopu.

Nirvana F! 2019





If NiRVANA came out in 2020

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení