TOP ALBA 2019 podle redakce Fakkera (X): vybírá Kamil „Doči“ Dočkal

Vydáno: 11.01.2020 10:00 - Redakce

Po dlouhém čekání se loni s vymodlenými deskami vrátili Tool a The Racounters. Další fošnu z rukávu vytasil i legendární australský mohykán Nick Cave. Ovšem na vrcholu se u mě ocitla hořkosladká tečka od The Cranberries, která sice není jejich nejlepší nahrávkou, ale pro mě osobně to byla loni nahrávka nejdůležitější.
The Cranberries - In the EndTHE CRANBERRIES - IN THE END
O genialitě Tool a jejich loňského počinu Fear Inoculum už bylo napsáno všude dost. Přestože Maynard a spol. nahráli skvostnou desku, nejvíce se mi loni vryla do hlavy nahrávka mých irských oblíbenců The Cranberries. Prvních pár poslechů sice provázely dokonce slzy, nakonec ale převládla radost, že deska po smrti Dolores O'Riordan vůbec vyšla. Ačkoliv rozhodně nepatří mezi nejlepší kousky z brusinkové diskografie, budu mít pro ni ve svém nitru už navždy zvláštní místo. Podobně to pak vnímám i u alba Welcome Home od Hellyeah.


2. Tool - Fear Inoculum
3. Nick Cave and the Bad Seeds - Ghosteen
4. The Raconteurs - Help Us Stranger
5. Le Butcherettes - bi/MENTAL

CO SE DO TOP 5 NEVEŠLO:  Whitechapel - The Valley, Slipknot - We Are Not Your Kind, Hellyeah - Welcome Home, The Truth Is Out There - All Little Revolutions, John Wolfhooker - 313

TOP AKCE 2019: Tool, 4. června, Praha, O2 arena

The Cranberries - Wake Me When It's Over (Official Video)

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení