Nekorunovaní lídři post-metalu Cult of Luna míří do Prahy s novou deskou

Vydáno: 04.12.2019 13:50 - Tisková zpráva

Cult of Luna nepatří mezi kapely, které by složily muziku a šly s ní mezi lidi. Představují celkovou vizi do detailu promyšleného konceptu.Přesvědčte se už 7. prosince v pražském Paláci Akropolis.
Jejich alba jsou zážitkem, který koncerty pro jejich vizuální promyšlenost posunují ještě o úroveň výš. Zvukový i světelný design, načasování, rozestavění na pódiu. Vše propojuje idea. Proto také alba vydávají s odstupem. Však Liminal vyšlo v roce 2013 a novinka A Dawn to Fear až letos 20. září. Má-li švédský sextet čítající duo bubeníků přijít s něčím svěžím, neokoukaným a odhalením předtím neprobádaných míst, to si holt nějaký čas vyžádá. Jedině tak je zaručeno, že Cult of Luna budou i po 20 letech hranice žánru posunovat o kus dál.

Koncepčnost a domyšlenost však neplatí jen pro jejich koncerty a alba, ale i celkovou prezentaci, kde jakákoli šmouha v grafice, úhel snímání fotky nebo jen skřípnutí ve skladbě má své opodstatnění. Cult of Luna prostě myslí dál než ostatní, jsou vždy několik kroků před nimi, a dokonce i před posluchači.
Jako support vystoupí belgičtí Brutus se zpěvačkou a bubenicí Stefanií Mannaerts a dark-folková podivínka A.A. Williams.

Předprodej stále běží v sítích Goout, Ticketportal, Ticketmaster a na předprodejní kase v Lucerna Music Bar.


Cult of Luna "The Silent Man" (A Dawn to Fear pt. 1)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení